Bulgur med bagte aubergineskiver og varme krydderier, toppet med fraiche og frisk mynte
Prøv denne smagfulde og nemme bulgurret med varme krydderier, bagte aubergineskiver, frisk mynte, creme fraiche og sumak. Retten tager 30 min. at lave og smager så rigt og lækkert af de varme krydderier.
Bulgur koges til perfektion i en blanding af varme krydderier, absorberer smagsnuancerne og bliver til et velsmagende og nærende fundament for retten.
Aubergineskiverne bages for at fremhæve auberginens naturlige sødme og saftighed, samtidig med at det tilføjer en skøn bid til retten.
Den friske mynte bringer en forfriskende note, der komplimenterer de varme krydderier og beriger hvert bid med en behagelig friskhed.
Creme fraichen, med sin cremede og let syrlige karakter, binder retten sammen og tilføjer en lækker dimension til smagsprofilen.
Sumak, med sin let syrlige smag, er prikken over i'et og giver retten et subtilt og unikt strejf.
Bulguret absorberer krydderiernes varme, aubergineskiverne tilføjer tekstur, mynten frisker op, creme fraichen blødgør, og sumakken løfter hele retten med sin friske og særegne syrlighed. Prøv den her skønne og nemme bulgurret med varme krydderier, bagte aubergineskiver, frisk mynte, creme fraiche og sumak for en autentisk og smagsfuld oplevelse. Velbekomme!
Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.
Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.
Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 20-25 min.
I alt: 30-35 min.
Nok til 4 pers.
HVAD SKAL DU BRUGE:
AUBERGINER
1 aubergine
Olivenolie
Salt
BULGUR
Olivenolie
1 tsk kanel
2 tsk spidskommen
2 tsk paprika
2 tsk chili
5-6 pressede fed hvidløg
2 bouillonterninger
5 dl bulgur
1,2-1,4 l vand
TOPPING
En håndfuld frisk mynte
200 g laktosefri fraiche
Sumak til drys
HVORDAN LAVER DU DEM:
Forvarm din ovn på 220 graders varmluft.
Skær auberginerne ud i skiver a 1 cm., vend dem i olivenolie, salt og peber og bag dem på en bageplade i 20-25 min. ved 220 graders varmluft.
Lav i mellemtiden bulguren. Steg kanel, spidskommen, paprika, chili og hvidløg i godt med olivenolie i en gryde eller en dyb pande, der kan rumme det hele.
Tilsæt så bulguren og steg med et minuts tid. Tilsæt derefter vandet og bouillonterningerne.
Lad det koge op og skru så ned så det kan simre under låg i 10-15 min. OBS. Der skal stadig være en smule væske tilbage, så det forbliver cremet.
Vend aubergineskiverne i bulguren og top med creme fraiche, frisk mynte og sumak. Velbekomme!
OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER
LAKTOSEFRI FRAICHE Du kan også sagtens bruge normal creme fraiche. I så fald vil jeg anbefale at bruge en med 18% fedt.