Citronpasta med parmesan, citron og basilikum

Hvis aftensmaden skal være hurtig, nem og lækker skal du prøve denne opskrift på citronpasta. Skøn bucatini, hvor smagen af parmesan, smør, olivenolie, frisk basilikum og frisk citronskal og saft forenes i en symfoni af smag og tekstur.

Bucatinien er en lækker pasta med skønt bid i. De har form spaghettier, men de har hul i midten - perfekte til at gemme på den lækre sauce og til at absorbere den forfriskende citronsmag.

Parmesanosten tilføjer en rig umami-smag til retten og fuldender den med sin saltede karakter.

Kombinationen af smør og olivenolie giver retten en rund og fyldig smag samt en glat og lækker konsistens.

Basilikum tilfører en urtet friskhed, der komplementerer den friske citronsmag.

Citronskalens friskhed og saftens syrlighed giver retten en skøn og lysstyrke.

Denne citronpasta med bucatini er en udforskning af smagslag og er et skønt eksempel på enkelheden i en velkomponeret ret.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 5 min.
Tilberedningstid: 8-10 min.
I alt:
 15 min.

Nok til 4 pers.  

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 500 g bucatini

  • 2 citroner, saft + skal (husk at brug økologiske) 

  • 1 bundt basilikum

  • 100-120 g parmesan

  • 2,5 dl olivenolie

  • 2-3 spsk smør

  • Salt og peber

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Sæt vand over til at koge til pastaen

  2. Hak i mellemtiden basilikumen groft (gem evt. et par blade til toppen).

  3. Salt vandet når det koger og kog så bucatinien efter anvisning på pakken.

  4. Hæld kogevandet fra og bland så pastaen med basilikumen, revet citronskal, citronsaft, parmesanen, olivenolie, smør, salt og peber.

  5. Top evt. med parmesan og basilikumblade. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

BUCATINI Du kan sagtens bruge en anden pasta fx. spaghetti eller linguine.

PARMESAN Mængden er parmesan er vejledende. Du bruger selvfølgelig bare så meget, som du har lyst til. Det vigtige er, at pastaen bliver dejligt cremet.

Forrige
Forrige

Gnocchi med svampe og timian

Næste
Næste

Bulgur med bagte aubergineskiver og varme krydderier, toppet med fraiche og frisk mynte