Bælgfrugt alla parmigiana
Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med Bonduelle
Bælgfrugt alla Parmigiana; en italiensk klassiker i en mere protein-rig udgave, men som absolut er mindst lige så lækker og velsmagende som den originale. Fortolkningen af den italienske klassiker består af møre auberginer bagt med en fyldig tomatsauce spækket med lækre bælgfrugter fra Bonduelle, der smager fantastisk og har en virkelig lækker konsistens.
Bonduelles kidneybønner og kikærter giver retten en vidunderlig tekstur og masser af fylde, samtidig med at de gør parmigianaen rig på både protein, kostfibre og vitaminer. Kidneybønnerne har en mild og cremet smag, mens kikærterne tilføjer en let nøddeagtig dybde. Begge bælgfrugter optager den aromatiske tomatsauce perfekt, hvilket gør retten endnu mere smagfuld, fyldig og cremet.
Den fyldige tomatsauce er lavet med passata, frisk basilikum, timian, hvidløg og et strejf af balsamicoeddike og honning for at balancere syrlighed og sødme. Det særlige twist? Lagen fra Bonduelles bælgfrugter bruges i saucen for at give en endnu rigere smag og en mere cremet konsistens.
Auberginerne bages, indtil de er let møre og får en skøn, røget smag. De fungerer som de perfekte lag i denne ovnbagte ret, hvor de suger tomatsaucen til sig samtidig med, at de bibeholder en smule bid.
En gylden topping af bøffelmozzarella, revet parmesan og sprød pankorasp giver retten en skøn sprød overflade.
Den her Bælgfrugt alla Parmigiana fungerer perfekt som en vegetarisk hovedret, hvor du får en skøn kombination af dyb smag, cremet fylde og sprødhed – alt sammen med bælgfrugternes ernærings- og smagsmæssige fordele i fokus. Server den med en frisk grøn salat og nyd en smagfuld, proteinrig ret, der virkelig understreger bælgfrugternes potentiale.
Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.
Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.
Forberedelsestid: 10-15 min.
Tilberedningstid: 45 min.
I alt: 1 t.
Nok til 4 pers.
HVAD SKAL DU BRUGE:
SAUCE
1-2 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
2 tsk tørret timian
Blade fra 1/2 bundt basilikum
3 spsk tomatpure
2 dåser passata
1 tsk honning (eller sukker)
2 tsk balsamicoeddike
2 dåser kidneybønner fra Bonduelle a 160 g
2 dåser kikærter fra Bonduelle a 150 g
Salt og peber
AUBERGINER
2 auberginer
Olivenolie
Salt og peber
TOPPING
8 spsk revet parmesan
2 spsk pankorasp
1 bøffelmozzarella
Frisk basilikum
SALAT
150 g blandet salat
God olivenolie og eddike
HVORDAN LAVER DU DEN:
Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.
Steg presset hvidløg i lidt olivenolie i en gryde og tilsæt timian og hakket basilikum efter et minuts tid.
Tilsæt passata, tomatpure, honning og balsamico og lad det koge op under omrøring.
Tilsæt så de lækre kidneybønner og kikærter fra Bonduelle - også lagen fra bælgfrugterne - sammen med lidt salt og peber, rør det godt sammen og lad det så simre under låg, mens auberginerne bager.
Skær auberginerne ud i skiver a ca. 1 cm. tykkelse. Vend dem med olivenolie, salt og peber, fordel dem på en bageplade og bag dem i 15-20 min. til de er blevet lidt møre.
Put lidt sauce i bunden af et ovnfast fad. Derefter et lag aubergine, halvdelen af saucen, derefter halvdelen af parmesanen, endnu et lag aubergine og til sidst resten af saucen.
Fordel bøffelmozzarellaen udover, rør resten af parmesanen og pankoraspen sammen og drys blandingen udover.
Bag hele herligheden i 30-35 min.
Top med frisk basilikum og nyd en enkel grøn salat på siden. Velbekomme!
OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER
GLUTENFRI Brug glutenfri pankorasp for en glutenfri version.
LAKTOSEFRI Brug laktosefri parmesan og mozzarella for en laktosefri version.