Klassisk fastelavnsbolle med vaniljecreme

Fastelavnen nærmer sig, men det er som om den har været liiige rundt om hjørnet den sidste måneds tid - ALLE spiser i hvert fald fastelavnsboller og jeg kunne selvfølgelig ikke undgå at blive fristet. Jeg gav mig derfor i kast med at lave en opskrift på fastelavnsboller og jeg synes faktisk den er endt rigtig godt ud.Jeg har reduceret mængden af sukker og har i stedet tilføjet honning for en rundere sød smag.Herudover har jeg lavet en variant hvor jeg har tilføjet hindbær til den klassiske kagecreme og til remoncen - og det smager bare SÅ lækkert! Den opskrift kan du finde her.

Nok til 20-25 fastelavnsboller

HVAD SKAL DU BRUGE:

DEJEN

  • 120 g plantesmør

  • 1 god spsk honning

  • 2 dl havremælk

  • 30 g gær

  • 2 æg

  • 0,5-1 tsk stødt kardemomme

  • 450 g hvedemel / 7,5 dl

  • 100-150 g ølandshvedemel (eller normal hvedemel) / 1,66-2,5 dl

CREMEN

  • 3 æggeblommer

  • 3 tsk vaniljeessens eller vaniljesukker / 1 vaniljestang

  • 1 god spsk honning

  • 2 spsk maizena (majsstivelse)

  • 3 dl havremælk

REMONCEN

  • 50 g (usødet) marcipan ELLER 1,5 dl mandler  + 2 tsk mandelessens

  • 50 g blød plantesmør

  • 2 spsk honning

GLASUR

  • Flormelis

  • Kakaopulver

  • Vand

  • Mandelflager

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Begynd med at lav dejen (Det vil klart være at foretrække at bruge en røremaskine, men du kan godt lave dejen uden)

  2. Smelt smør og honning i en lille gryde ved lav varme.

  3. Når det er smeltet tilsætter du havremælken og rører rundt.

  4. I en seperat skål (gerne fra din røremaskine) smuldrer du gæret, tilsætter smør-honning-mælk blandingen og rører rundt.

  5. Underomrøringen tilsætter du æggene og kardemommen og rører videre.

  6. Tilsæt så melet 1 spiseskefuld ad gangen. Dejen skal være elastisk og glat og skal ikke klistre for meget til fingrerne. Det kan være, at der skal bruges enten lidt mere eller lidt mindre mel.

  7. Vrid et viskestykke, læg det over skålen og lad dejen hæve på køkkenbordet i 45-50 minutter.

  8. Lav i mellemtiden cremen. I en skål pisker du æggeblommerne sammen med 1 tsk vaniljesukker/vaniljeessens, honningen og maizenaen.

  9. I en lille gryde varmer du havremælken op sammen med enten 2 tsk vaniljesukker/vaniljeessens eller med 1 vaniljestang.

  10. Når mælken er varm, hælder du miksen over i skålen med de piskede æggeblommer og pisker mælkeblandingen i.

  11. Hæld så den sammenpiskede blanding tilbage i gryden og kog det op under hyppig omrøring til cremen tykner. Så snart cremen er tyknet hælder du den over i skålen og lader den køle af.Lav herefter remoncen (enten a eller b).

    a. Hvis du bruger usødet marcipan så river du den ned i en skål og blander sammen med honning og smør.

    b. Hvis du ikke har marcipan, så blend mandlerne sammen med mandelessensen. Det skal være en klistret masse, men den skal ikke hænge fast på fingrerne.Bland det herefter sammen med honning og smør.

  12. Nu til at samle fastelavnsbollerne. Se denne video den viser det godt!

  13. Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Skær et kryds ned i dejen, så den bliver nemmere at rulle ud som en firkant. Rul dejen ud til en firkant på 50x50 cm. Dejen må endelig ikke blive for tynd - så hellere rul den ud til 40x40.

  14. Skær så dejen ud til 25 eller 16 firkanter der hver er 10x10 cm.

  15. Læg 1 spsk creme og 1 tsk remonce i midten af hver firkant.

  16. Igen - jeg synes denne video viser virkelig godt, hvordan du samler fastelavnsbollerne.

  17. Efter du har samlet fastelavnsbollerne, skal de efterhæve i 45-55 på en bageplade med et viskestykke over.

  18. Tænd derefter ovnen på 200 grader varmluft.

  19. Pensel bollerne med lidt havremælk og bag dem i 15 minutter.

  20. Lad dem køle af og pynt så med glasur og mandelflager - så lækkert!

Forrige
Forrige

Fastelavnsboller med hindbærcreme og remonce

Næste
Næste

Sukkerfri limekage med blå birkes og laktosefri frosting