Sukkerfri limekage med blå birkes og laktosefri frosting
Her den anden dag havde jeg den vildeste (og mærkeligeste) craving efter en limekage. Hvor dét lige kom fra, ved jeg ikke. I hvert resulterede det i, at jeg gik i køkkenet og forsøgte at lave en kage med guidance fra min craving :P Det var en virkelig god strategi - kagen blev vanvittig lækker! Tilpas luftig, men stadig svampet, sprød på overfladen med en mild sødme og en skøn friskhed fra limen. Til en chokolade-elsker som mig, er det her et virkelig godt alternativ, når jeg skal have stillet min søde kage-tand. Derudover er den fri fra raffineret sukker og laktosefri - men smager bestemt ikke sådan ;)
Nok til 8 personer
HVAD SKAL DU BRUGE:
DEJEN
100 g blødt plantesmør (smørblok)
2 spsk honning
3 æg
2 dl havremælk
Skal og saft fra 1 økologisk lime
4 dl hvedemel
1,5 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver (eller vaniljesukker eller vaniljeessens)
2 spsk blå birkes
FROSTING
180 g laktosefri smøreost
Saft og skræl fra 1/2-1 økologisk lime (smag til, så den bliver så frisk, som du ønsker)
2 spsk sukrinmelis
HVORDAN LAVER DU DEN:
Forvarm din ovn på 180 grader varmluft.
Pisk eller rør smør og honning sammen.
Tilsæt derefter et æg ad gangen og rør derefter havremælken i.
Riv lime-skallen i og tilsæt også saften.
OBS. Bruger du vaniljeessens i stedet for vaniljepulver og vaniljesukker, tilsæt da også det her.
I en seperat skål blander du mel, bagepulver, birkes og vaniljepulver/vaniljesukker (hvis du bruger det i stedet for vaniljeessens)
Hæld derefter de våde ingredienser i de tørre, bland det godt sammen og hæld det så over i en rugbrødsform (enten smurt eller med bagepapir i)
Bag kagen i 30-35 min.
Stik en gaffel i midten for at tjekke om den er gennembagt inden du tager den ud.
Den må godt være gylden på toppen.
Til frostingen rør du smøreosten sammen med saft og skræl fra limen og derefter rør du sukrinmelis i.
Lad kagen køle helt af inden du smør den med frostingen.
Pynt med birkes og revet limeskal og nyd den med dem du holder af!