Vegansk lavakage med flydende karamel af peanutbutter

Af kager er min favorit noget med chokolade og så skal det helst være liiiidt til den ubagte side. Så denne her falder naturligvis lige i min smag! Jeg eksperimenterer stadig med forskellig slags fyld, men da jeg også er en sucker for PB, startede jeg ud med en PB-fyld - og det blev faktisk virkelig lækkert, hvis jeg selv skal sige det! Den er UDEN raffineret sukker (bortset fra flormelissen på toppen), virkelig nem at lave og så skal den ikke have lang tid - så der er ingen undskyldning for ikke at prøve den af ;)

Giver 5 kager

HVAD SKAL DU BRUGE:

DEJ

  • 2 dl hvedemel

  • 2 spsk kakaopulver

  • En knidspids salt

  • 1 tsk bagepulver

  • 1 spsk honning

  • 6 udstenede dadler

  • 1,5 dl havremælk (eller anden plantemælk)

  • 1 lille banan ELLER 1 dl æblesauce (hvis man ikke er så meget til banan)

  • 1 lille spsk plantesmør

FYLD

  • 1,5 spsk creamy peanutbutter

  • 1,5 spsk honning

PYNT

  • Kakaopulver

  • Flormelis (optional)

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Forvarm din ovn på 180 grader celcius varmluft.

  2. Til dejen bland mel, kakao, salt og bagepulver sammen i en skål.

  3. I en blender, blender du banan (eller æblesauce), honning, dadler, havremælk og smør.

  4. Rør så mixet fra blenderen sammen med melblandingen i skålen.

  5. Til fyldet rører du bare peanutbutter og honning sammen i en lille skål.

  6. Smør dine små ovnfaste forme med lidt plantesmør, så de nemmere giver slip efter bagning.

  7. Jeg brugte nogle runde forme, der var 9 cm i diameter.

  8. Put så i hver form:

  9. 1 spsk dej, 1 tsk peanutbutterkaramel i midten af dejen og slutteligt 1 spsk dej til “at dække” karamellen med.

  10. Bag dem i 9 min. og lad dem efterfølgende stå 5 min. Frigør dejen fra formen (evt. kør en skarp kniv forsigtigt rundt i kanten) inden du forsigtigt vender formen på hovedet og banker dem stille og roligt ud.

  11. Top dem lidt kakaopulver og flormelis, servér eventuelt lidt is til og NYD dem!

Forrige
Forrige

Sukkerfri limekage med blå birkes og laktosefri frosting

Næste
Næste

Æblecrumble med kanel uden tilsat sukker