Æblecrumble med kanel uden tilsat sukker

Selvom solen skinner dejlig lunt, bevidner de lavere temperaturer om, at det trods alt er ved at blive efterår. Efterår er en af mine yndlingsårstider; med varme sweatre, smukke farver i naturen, te massevis og lækker mad - det er indbegrebet af hygge! Og så er der så mange skønne frugter og grøntsager, som er i sæson i efterårsmånederne som fx æbler. Jeg synes derfor, at det var oplagt at en æblecrumble-kage. Den her smager dejligt af kanel, med en snært af vanilje og så har jeg sødet den med honning. Den er perfekt at skyde efteråret i gang med!

Nok til 3-4 personer

HVAD SKAL DU BRUGE:

ÆBLERNE

  • 3 røde æbler

  • 1 spsk honning

  • 1 tsk vaniljepulver (eller vaniljesukker)

  • 1 tsk kanel

CRUMBLE

  • 2,5 dl havregryn

  • 1 dl hvedemel

  • 1/2 tsk kanel

  • 2 tsk vaniljepulver (eller vaniljesukker)

  • 75 g plantesmør

  • 1-2 tsk honning

  • 30 g mandler

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Forvarm din ovn på 175 graders varmluft.

  2. Hak æblerne ud i tern og vend med dem godt rundt med honning, vaniljepulver (eller -sukker) og kanel.

  3. Smør dit ovnfaste fad med lidt fedtstof (jeg brugte lidt plantesmør) og fordel æblestykker deri.

  4. Til crumblen blander du havregryn, hvedemel, kanel, vaniljepulver (eller-sukker), plantesmør og honning i en skål og massér det godt sammen.

  5. Fordel derefter crumblen over æblerne.

  6. Hak mandlerne groft og drys dem ud over crumblen.

  7. Sæt fadet ind og i ovnen og bag kagen ved 175 grader varmluft i 40-45 min.

  8. Sæt den gerne lidt ned i ovnen, så overfladen ikke bliver brændt.

  9. Nyd den med lidt cremefraiche, skyr eller andet - og selvfølgelig godt selskab!

Forrige
Forrige

Vegansk lavakage med flydende karamel af peanutbutter

Næste
Næste

Pandekagekage med chokoladecreme, hindbær & citronskal