Pandekagekage med chokoladecreme, hindbær & citronskal

Hvis der er noget, der er bedre end pandekager, så er det en pandekage-kage! Jeg elsker pandekager og synes det er så hyggelig en spise - og så er alt hvor man selv kan bestemme sit fyld bare lækkert! Nå, men min kærlighed til pandekager, endte forleden dag ud i nedenstående sag; et pandekagetårn fyldt med en luftig chokoladecreme, friske hindbær og en snært af citron. Virkelig en fantastisk kombination!

Giver 1 kage

HVAD SKAL DU BRUGE:

PANDEKAGERNE

  • 4 dl hvedemel

  • 2 spsk vaniljesukker

  • 1 (lille) tsk salt

  • 6 æg

  • 6 dl havremælk

  • Plantesmør til stegning

CHOKOLADECREMEN

  • 150 g chokolade efter din smag (jeg har brugt en mørk 72%)

  • 0,5 l laktosefri fløde

PYNT

  • 1 håndfuld friske hindbær

  • Skræl af 1/2 citron

  • Friske mynteblade

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Begynd med at lav pandekagerne.

  2. Bland mel, vaniljesukker og salt sammen i en skål. Pisk derefter æggene i ét ad gangen og tilfør efter mælken lidt efter lidt.

  3. Put plantesmør på en pande og steg pandekagedejen til pandekager. Der skulle gerne blive omkring 20-24 pandekager alt efter størrelsen på din pande. Lad pandekagerne køle helt af.

  4. Lav i mellemtiden din chokoladecreme klar.

  5. Hak chokoladen fint og put det i en skål. Varm fløden langsomt op i en gryde til lige under kogepunktet og hæl så fløden over den hakkede chokolade. Rør godt rundt indtil chokoladen er helt smeltet og du har en fin ensartet “creme”.

  6. Tag derefter et stykke film og læg helt ned så dette berører chokoladecremen. Luk det til ved at presse det op ad kanterne og stil så chokoladecremen i køleskabet til den er helt kold.

  7. Når chokoladecremen er kølet helt af pisker du den så luftig som muligt, uden at den får en flødeskumsagtig konsistens. Og SÅ er det byggetid!

  8. Tag én pandekage ad gange og påfør et lag af chokoladecremen. Det er nemmest, hvis du påfører chokoladecremen på hver pandekage inden de bliver lagt oven på de andre.

  9. Når du har samlet din pandekage-kage, topper du den med friske hindbær, citronskal og friske mynteblade - og hvad du ellers føler for <3

Forrige
Forrige

Æblecrumble med kanel uden tilsat sukker

Næste
Næste

Banankage med citron & cremet frosting