Banankage med citron & cremet frosting
Den her kage er så tilfredsstillende på så mange måder - dens svampede konsistens, den skønne smag af banan med et forfriskende hint af citron og den cremede lette frosting - alt sammen lavet af nærende og lækre ingredienser. MHM!
Nok til 8 pers.
HVAD SKAL DU BRUGE:
DEJEN
2 bananer
50 g plantesmør
8 udstenede dadler
2 spsk chiafrø udblødt i 6 spsk vand
2,5 dl blendet havregryn
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker / vaniljeessens
1/2 tsk salt
Saft og skal fra 1/2 citron
FROSTINGEN
1 sød kartoffel
1/4 avokado
4 udstenede dadler
2 tsk kakaopulver
1 spsk espresso / instant kaffe
En knivspids salt
HVORDAN LAVER DU DEN:
Forvarm din ovn på 175 grader varmluft.
Udblød chiafrøene i vandet i 10 min.
Blend bananer, smør, citronsaft og udstenede dadler sammen i en blender.
Mix de blendede havregryn, bagepulver, vaniljesukker/-essens, citronskal og salt sammen i en skål. Rør det herefter sammen med de våde ingredienser.
Put dejen i en bageform og bag den 40 min. på 175 grader.
Til frostingen skræller du den søde kartoffel, skærer den ud og koger den i 6 min. tid. Lad den herefter køle helt af.
Blend den så sammen med dadler, avokado, kakaopulver og salt.
Tilsæt 1 spsk færdiglavet espresso eller instant kaffe og lad frostingen køle helt af.
Tag kagen ud af ovnen og lad også denne køle helt af. Smør så frostingen ud over kagen (spar ikke på dét ;)) og nyd den sammen med din fam, dine venner, din kæreste - eller bare med dig selv!