Risotto med ærter, asparges og parmesan

Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med Le Creuset

Den her opskrift på cremet risotto fyldt med friske ærter, sprøde asparges og smagfuld parmesan, toppet med stegte asparges og delikate ærteskud, er et skønt bud på en sommerlig ret du kan serverer til både hverdag og til gæster i weekenden. Risottoen balancerer en fyldig smag og let friskhed, og kan fx serveres med grillede grøntsager og hvidløgsbrød på siden.

Risottorisene giver risottoen den perfekte cremede konsistens. Ærterne tilføjer en sødme og en skøn, vital grøn farve. Parmesanosten giver risottoen en fyldig og nøddeagtig smag. Hvidvinen og citronen tilfører risottoen en let syrlig note, som balancerer sødmen fra ærterne helt perfekt. De sprøde, stegte asparges tilfører den cremede risotto en knasende tekstur og en dejlig smag. Til at toppe det hele af med tilføres friske ærteskud til at give retten et smukt og delikat udseende samt en frisk smag.

Den her risotto med ærter, asparges og parmesan er både en nem ret at tilberede, den er smuk at se på og vigtigst af alt smager den helt fantastisk. Den cremede konsistens af risottoen kombineret med den søde smag af ærter og den sprøde tekstur af asparges skaber en harmonisk ret, som du enten kan servere for dine gæster eller nyde alene eller sammen med familien i hverdagen.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 25-30 min.
I alt:
 35-40 min.

Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

RISOTTO

  • 1 løg

  • 2 fed hvidløg

  • Olivenolie

  • 300 g risottoris

  • 2,5 dl hvidvin

  • 0,8-1 l grøntsagsbouillon 

  • 200 g frosne ærter

  • 60 g smør

  • 60 g parmesan 

  • Saft og skal af 1 citron

  • Salt og peber

TOPPING

  • En håndfuld ærteskud

  • 100 g optøede ærter

  • 400 g stegte asparges

  • Peber

  • Olivenolie

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Knæk bunden af aspargesene og skær dem ud i 3-4 stykker og steg dem på en pande. Stil dem til side.

  2. Steg løg og hvidløg i olivenolie. 

  3. Tilsæt ris og steg 1 minuts tid.

  4. Tilsæt hvidvin og lad det fordampe et par minutter.

  5. Tilsæt grøntsagsbouillon 2 dl ad gangen.

  6. Blend i mellemtiden 200 g ærter til ærtepure

  7. Vend de sidste 2 dl bouillon i risottoen sammen med ærtepure, parmesan, smør, salt og peber.

  8. Vend aspargesene, citronskal og -saft i til sidst, men gem et par asparges til topping.

  9. Top af med ærteskud, ærter, stegte asparges, peber og olivenolie. Velbekomme!

Forrige
Forrige

Grillet spidskål med grillede squash i kokossambal og mynte

Næste
Næste

Grillet spidskål med butterbean hummus, ristede kerner og krydderurter