Sprøde falafler med græskar

Falafler kan laves med et hav af forskellige ingredienser, men jeg er aldrig stødt på nogen med græskar før. Så jeg forsøgte mig med at lave græskarfalafler og de endte ud med at smage virkelig fantastisk! Det er virkelig nemme at lave og tager under en halv time, så prøv dem endelig af!


Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 15 min.
I alt: 25 min.

Giver 20-22 stk.

HVAD SKAL DU BRUGE:

FALAFLER

  • 220 g hokkaidogræskar

  • 1 dåse kikærter

  • 1 løg

  • 3-4 fed hvidløg

  • 1 spsk lys tahin

  • Saft af 1/2 citron

  • 4 spsk mel

  • 1 tsk spidskommen

  • 1 tsk stødt koriander

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk sort peber

  • 1 tsk bagepulver

  • 1 bundt persille

  • 1 bundt koriander

  • 1 håndfuld mynte

ANDET

  • 1 l solsikkeolie

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Skær græskaret ud i mindre stykker.

  2. Blend med alle ingredienserne og stil så blandingen på køl i 5 minutters tid.

  3. Varm solsikkeolien op i en gryde til den bliver ca. 160-180 grader varm.

  4. Brug to skeer eller et falafeljern til at forme falaflerne og put så 4-5 stykker i olien ad gangen.

  5. Lad dem stege et par minutter og tag dem så op og læg på lidt køkkenrulle.

  6. Velbekomme!

Forrige
Forrige

Sprøde deller med knoldselleri, mozzarella & persille

Næste
Næste

Sprøde falafler (med jalapeños)