Sprøde falafler (med jalapeños)

Falafler er en skøn vegetarisk klassiker, der kan bruges på et hav af forskellige måder; i wraps, i salater, som snack, som patty i burgere eller som her - i en bowl. Jeg har forsøgt at proppe falaflerne med smag fra krydderier og krydderurter, men smag dem endelig til så de passer til din smag! Derudover har jeg bagt mine i ovnen, men du kan sagtens friturestege dem i en gryde fyldt med smagsneutral olie.Falafler kan godt have tendens til at blive ret tørre, men jeg synes faktisk de her bibeholder en skøn "saftig" konsistens efter bagningen. Dyp dem i tahindressing som snack eller tilføj dem i en lækker falafelbowl. 

Giver 16-18 stk.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 3 dl havregryn

  • 1 dåse kikærter

  • 1 tsk spidskommen

  • 1 tsk stødt koriander

  • 2 tsk salt

  • 1 tsk peber

  • 1 bundt persille

  • 1/2 bundt mynte

  • Saft af 1 citron

  • 2 spsk olivenolie

  • 2 spsk tahin

  • 2-3 fed hvidløg

  • 1 æg

  • 1 tsk bagepulver

  • Evt. 0,5 dl vand

  • Evt. 2-3 spsk jalapeños

ANDET

  • Sesamfrø til at rulle

  • Olivenolie til pensling

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.

  2. Blend alle ovenstående ingredienser sammen bortset fra vand, æg og bagepulver. Blend også jalapeños i nu, hvis du vil have den lidt mere spicy version.

  3. Smag "farsen" til med krydderier. Når du er tilfreds, blender du æg og bagepulver i - og vand hvis det behøves.

  4. Hvis "farsen" føles lidt våd, så stil den 10-15 min. i køleskabet inden du ruller dem.

  5. Rul falaflerne runde, rul dem så i sesam og pensl dem til sidst med olivenolie på alle sider.

  6. Bag dem i 30 min. men vend dem halvvejs.

Forrige
Forrige

Sprøde falafler med græskar

Næste
Næste

Verdens bedste squashdeller med feta & dild