Sprøde falafler (med jalapeños)
Falafler er en skøn vegetarisk klassiker, der kan bruges på et hav af forskellige måder; i wraps, i salater, som snack, som patty i burgere eller som her - i en bowl. Jeg har forsøgt at proppe falaflerne med smag fra krydderier og krydderurter, men smag dem endelig til så de passer til din smag! Derudover har jeg bagt mine i ovnen, men du kan sagtens friturestege dem i en gryde fyldt med smagsneutral olie.Falafler kan godt have tendens til at blive ret tørre, men jeg synes faktisk de her bibeholder en skøn "saftig" konsistens efter bagningen. Dyp dem i tahindressing som snack eller tilføj dem i en lækker falafelbowl.
Giver 16-18 stk.
HVAD SKAL DU BRUGE:
3 dl havregryn
1 dåse kikærter
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt koriander
2 tsk salt
1 tsk peber
1 bundt persille
1/2 bundt mynte
Saft af 1 citron
2 spsk olivenolie
2 spsk tahin
2-3 fed hvidløg
1 æg
1 tsk bagepulver
Evt. 0,5 dl vand
Evt. 2-3 spsk jalapeños
ANDET
Sesamfrø til at rulle
Olivenolie til pensling
HVORDAN LAVER DU DEM:
Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.
Blend alle ovenstående ingredienser sammen bortset fra vand, æg og bagepulver. Blend også jalapeños i nu, hvis du vil have den lidt mere spicy version.
Smag "farsen" til med krydderier. Når du er tilfreds, blender du æg og bagepulver i - og vand hvis det behøves.
Hvis "farsen" føles lidt våd, så stil den 10-15 min. i køleskabet inden du ruller dem.
Rul falaflerne runde, rul dem så i sesam og pensl dem til sidst med olivenolie på alle sider.
Bag dem i 30 min. men vend dem halvvejs.