Veggiedeller med blomkål, chili, kapers & feta
Det seneste skud på veggie-delle stammen er de her blomkålsdeller med chili, kapers, feta og meget andet lækkert! Er der noget jeg ikke kan få nok af, så er det veggie-deller! Det er så nemt at lave en kæmpe portion og fryse ned - og så har man altid noget lækkert og sundt at tage op til frokost, aftensmad eller mellemmåltid. Jeg synes det er en fantastisk måde, at mikse alle mulige fantastiske ingredienser og smage - og så er det bare uhyre nemt!
Denne opskrift på veggiedeller med saftig blomkål, pirrende chili, intens kapresmag og cremet fetaost er ikke blot en fryd for smagsløgene, men også en sund og smagfuld måde at nyde en vegetarisk delle på.
I denne opskrift er blomkålen i centrum, og dens saftige, neutrale smag udgør den perfekte base for smagskombinationen. Den tilføjede chili giver en skøn skarphed, der harmonerer smukt med kapersnes intense smag, hvilket skaber en overraskende og dyb smagsprofil.
Det unikke bidrag fra den smuldrende fetaost er en symfoni af smagsnuancer, der afbalancerer og forstærker de øvrige ingredienser. Fetaosten tilføjer en rig og cremet konsistens, der smelter på tungen og skaber en lækker kontrast til veggiedellernes tekstur.
Veggiedellerne kan både steges på panden eller tilberedes i en airfryer, indtil de opnår en gyldenbrun og sprød ydre kant, der tilføjer en knasende dimension til oplevelsen.
Denne uimodståelige opskrift på veggiedeller med blomkål, chili, kapers og fetaost er en symfoni af smagsoplevelser. De kan både nydes med en skøn salat på siden, i pitabrød eller som en hurtig snack.
Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.
Forberedelsestid: 5-10 min.
Tilberedningstid: 20-30 min.
I alt: 40 min.
Nok til 14-18 stk.
HVAD SKAL DU BRUGE:
400 g blomkål
1 æg
En håndfuld persille
En håndfuld dild
1 rød chili (1/2 hvis den er meget stærk)
1 tsk salt
1 tsk peber
130 g feta (eller 100 g parmesan)
1 løg
1-2 fed hvidløg
3-4 tsk kapers
2 spsk mandler
2,5 dl havregryn
HVORDAN LAVER DU DEM:
Blend alle ingredienserne sammen (bortset fra mandler, havregryn og), men det må gerne have en lidt grov tekstur.
Tilsæt så havregryn og mandler og "pulse" den et par gange - teksturen skal være lidt grov, men stadig "fin" nok til at det sidder sammen.
Rør feta i og stil det så i køleskabet i 20 minutters tid.
Steg dellerne i olie på panden eller tilbered dem i en airfryer og server med lidt frisk chili og persille. MHM!