Veggiedeller med svampe, kartofler & valnødder
Hvis du først har smagt de her vegetariske frikadeller, vil de 100% blive din fremtidige go-to. De er så fyldt med smag og har en skøn konsistens. De har en virkelig fantastisk smagsnuance og så går de godt til både salater, i burgerboller og som “veggie-boller” i en rød tomatsovs. Den opskrift arbejder jeg på Lav dem, spis dem, nyd dem!
Nok til 25 stk.
HVAD SKAL DU BRUGE:
1,5 dl valnødder
1 dl solsikkekerner
400 g rå kartofler
1 porre
200 g svampe
1 spsk frisk rosmarin
4 blade frisk salvie
1 stort fed hvidløg
4 laurbærblade
0,5 tsk salt
1 tsk peber
4 dl havregryn
0,5 dl fløde/soya-fløde
3 spsk soya
Eventuelt 1 æg
HVORDAN LAVER DU DEM:
Begynd med at rist valnødder og solsikkekerner på en pande, så de får en gylden overflade – men de må endelig ikke brænde på.
Blend så kartofler, porre og svampe sammen med 1 ud af de 4 dl havregryn. Det skal ikke blive helt “flydende”, men må gerne bibeholde en relativ grov tekstur.
Hak rosmarin og salvie fint og steg det på en pande i 2 spsk olivenolie med et presset fed hvidløg.
Tilsæt de blendede ingredienser og lad det stege et minuts tid.
Bland så de 4 laurbærblade i, OBS. men disse skal tages fra igen, så put dem i hele.
Tilsæt 0,5 tsk salt og 1 tsk peber.
Lad det hele stege i 5-10 min. Fjern laurbærbladene og put resten i en stor skål.
Tilsæt så de resterende 3 dl havregryn, soyafløden, soyaen og ægget (dog ikke hvis du ønsker den veganske version).
Rør det hele godt sammen og lad det hvile på køkkenbordet i 0,5-1 time, så smagene virkelig trækkes ud.
Efter hviletiden skal de blot steges på en pande i olivenolie og så er de klar til at blive spist <3
OBS. De kan sagtens fryses ned og tages op på travlere dage eller som supplement til frokost.