Toast med rodfrugter, hummus og pistacienødder

Rodfrugter som pålæg? Yes please. Prøv disse skønne surdejsbrød med hummus, bagte rodfrugter, pistacienødder og timian. Det er en skøn kombination af bløde og sprøde teksturer.

Nyd retten som en nem og lynhurtig aftensmad eller som en luksuriøs frokost.

Du kan bruge hvilken som helst slags brød du ønsker, men bruger du surdejsbrød, får du den skønne kombination af surdejsbrødets karakteristiske syrlighed, den luftige krumme og den sprøde skorpe.

Brødet smøres generøst med den cremede og nøddeagtige hummus. En dejlig kontrast til den sprøde skorpe, der tilføjer en ekstra lag af smag og tekstur.

De saftige, bagte rodfrugter, lige fra gulerødder til rødbeder og pastinakker, skaber en farverig og indbydende palette af smag. Rodfrugterne tilføjer sødme og en unik karakter til hvert bid.

De saltede pistacienødder tilføjer en skøn knas, en ekstra smagsmæssig dybde og en nøddeagtig smag til hvert bid.

Til sidst drysses retten med friske timianblade, der bringer et duftende og aromatisk touch til smagsoplevelsen. Timianens citrusnoter komplimenterer perfekt den rige hummus og de bagte rodfrugter.

Nyd rodfrugterne på en helt ny måde, som et skønt pålæg på det lækre surdejsbrød sammen med den bløde, cremede hummus og de knasende, saltede pistacienødder.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 5 min.
Tilberedningstid: 25-30 min.
I alt: 30-35 min.

Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 8 skiver lækkert brød 

  • 2 kg rodfrugter 

  • Olivenolie

  • Salt og peber 

  • 400 g hummus 

  • 80 g saltede pistacenødder 

  • En håndfuld frisk timian til toppen  

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Forvarm din ovn på 220 graders varmluft.

  2. Skær rodfrugterne ud i stængler, vend dem i olivenolie, salt og peber og bag dem ved 220 graders varmluft i 25-30 min. til de er møre, men også har en sprød skorpe.

  3. Rist i mellemtiden brødet og hak pistacienødderne groft.

  4. Top så brødene med hummus, rodfrugterne, pistacienødder og frisk timian.

  5. Spis enten brødene som luksuriøse open sandwiches eller nyd dem med en skøn salat på siden.

  6. Velbekomme!

Forrige
Forrige

Baguettes med misomarinerede squash og aubergine, rucola, pesto og burrata

Næste
Næste

Toast med bagt aubergine og ricotta- og fetacreme