Toast med bagt aubergine og ricotta- og fetacreme

Denne toast med aubergine og en udsøgt ricotta- og fetacreme er en harmonisk fusion af sprødhed, saftig aubergine og en lækker cremet creme af ricotta og feta.

Den sprøde tekstur af toasten skaber den perfekte base til at bære de andre smagsnuancer. Den saftige og smagfulde aubergine, skæres i tynde skiver, marineres let og bages, hvilket giver den en skøn smag og en silkeblød konsistens, der komplimenteres perfekt af det sprøde brød.

For at tilføre toasten en fyldig og cremet dimension, tilføres en lækker creme lavet med ricotta og feta. Den bløde og luksuriøse konsistens af ricottaosten bliver kombineret med den salte smag fra fetaosten, og sammen skaber de en magisk blanding, der smelter på tungen.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 25-30 min.
I alt: 35-40 min.

Nok til 4 pers. som side

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 4 skiver godt brød

  • 2 auberginer

  • 150 g ricotta

  • 70 g græsk feta

  • 2 spsk olivenolie

  • Flagesalt

DRESSING

  • 1/2 bundt persille

  • 3 spsk olivenolie

  • Salt og peber

  • Citronskal af 1/2 citron

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.

  2. Skær auberginerne ud i tykke skiver á ca. 2 cm. Vend skiverne i olivenolie og flagesalt og placer dem på en bageplade så de ikke overlapper hinanden. Bag dem i 25-30 min.

  3. Rist evt. brødet så det får en sprødere skorpe.

  4. Rør i mellemtiden ricotta, græsk feta, peber og lidt flagesalt sammen. Smag cremen til med salt.

  5. Hak persillen groft og rør den sammen med olivenolie, flagesalt, peber og revet citronskal.

  6. Smør et godt lag creme på brødskiverne, læg et par skiver aubergine ovenpå og top af med persilledressingen.

Forrige
Forrige

Toast med rodfrugter, hummus og pistacienødder

Næste
Næste

Toast med karameliserede stegte rosenkål, hummus og hasselnødder