Baguettes med misomarinerede squash og aubergine, rucola, pesto og burrata

Om det er til frokost, en picnic eller som en del af aftensmåltidet, er det altid et hit med de her lækre baguette fyldt med misomarinerede squash og aubergine, frisk rucola, pesto og cremet burrata. Det er en smagsbombe af en sandwich, der rummer en skøn kombination af friskhed, fylde og cremethed. De grillede grøntsager tilføjer dybde og en let røgsmag, mens burrataen tilfører en cremet, smeltende tekstur, der komplimenteres så lækkert af den friske pesto og den skarpe rucola. Perfekt til en frokost, picnic eller som en del af aftensmaden.

Sprøde og luftige baguettes danner rammen for sandwichen. Den knasende skorpe og den bløde krumme skaber en dejlig kontrast til de saftige, grillede grøntsager og den cremede burrata. Squash og aubergine er milde grøntsager, der suger smag fra misomarinaden og får en skøn karamelisering på panden. Den let røgede smag fra den hurtige stegning giver en fyldig og delikat dimension til retten. Rucolaen tilfører en frisk, pebret smag, som perfekt kontrasterer den fyldige burrata og de grillede grøntsager. Dens sprøde tekstur giver desuden et friskt bid i hver mundfuld. Pestoen tilfører en intens smag af urter og nødder og giver sandwich’en dybde og en fyldig smag, som komplimenterer de grillede grøntsager. Slutteligt er den silkebløde burrata bare prikken over i'et. Den cremede ost tilfører en mild og luksuriøs smag, der smelter sammen med de øvrige ingredienser. Burrataens bløde midte er en fantastisk kontrast til den sprøde baguette og de grillede grøntsager.

Den her skønne opskrift på baguette med misomarinerede squash og aubergine, rucola, pesto og burrata er en lækker kombination af friske og fyldige smage, der samles i en skøn balance af teksturer. Den er ideel til frokost, picnics eller let aftensmad, som både er sund, mættende og smagfuld.

Vi har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 5 min.
Tilberedningstid: 15-20 min.
I alt: 20-25 min.

Nok til 4 stk.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 2 spsk lys miso

  • 4 spsk vand

  • 4 spsk olivenolie

  • 1 squash

  • 1 aubergine

  • 1 pose rucola

  • 2 små glas pesto

  • 2 burrataer

  • 4 baguette 

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Rør miso, vand og olivenolie sammen i en skål.

  2. Skær squash og aubergine ud i skiver og vend dem i marinaden.

  3. Steg dem på en grillpande, en grill eller en alm. pande

  4. Skær dine baguettes op på langs, men skær dem ikke helt igennem.

  5. Fyld dem så med pesto, fyld med rucola, aubergine og squashskiver, burrata og evt. et drys flagesalt. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

GLUTENFRI Brug glutenfrie baguettes for en glutenfri sandwich.

LAKTOSEFRI Ønsker du dem laktosefri kan jeg anbefale at bruge laktosefri mozzarella i stedet for burrata.

ANDET GRØNT Grillede peberfrugter eller svampe kan også tilføje spændende smagsdimensioner.

Forrige
Forrige

Baguette med rørt gedeost, rosmarin, rucola, balsamico glace og hvidløgsstegte svampe

Næste
Næste

Toast med rodfrugter, hummus og pistacienødder