Butterdejspakker med nødder, kartofler, svampe & salvie

De her butterdejspakker med nødder, kartofler, svampe & salvie smager fuldstændig fantastisk. De har en lækker sprødhed og fyldet smager dejligt krydret og komplimenterer den sprøde skorpe rigtig godt!

Lav mange ad gangen, så kan du fryse dem ned - så har du altid en lækker aftensmad ved hånden!

Forberedelsestid: 30 min.
Tilberedningstid: 1 t. og 30 min.
I alt: 2 t. 

Nok til 6 store pakker (6-8 personer)

HVAD SKAL DU BRUGE:

FYLD

  • 1,5 dl valnødder

  • 1 dl solsikkekerner

  • 300 g rå kartofler

  • 1 porre

  • 200 g svampe

  • 1 spsk frisk rosmarin

  • 6-7 store blade frisk salvie

  • 2 store fed hvidløg

  • 5-7 laurbærblade

  • 0,5 tsk salt

  • 1 tsk peber

  • 3 (1,5+1,5) dl havregryn

  • 1 dl soya-fløde

  • 4 spsk soya

ANDET

  • 6 butterdejsplader

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Rist valnødder og solsikkekerner på en pande, så de får en gylden overflade – men de må endelig ikke brænde på. Sæt dem så til side.

  2. Blend så kartofler, porre og svampe sammen med 1,5 ud af de 3 dl havregryn. Det må gerne bibeholde en relativ grov tekstur.

  3. Hak rosmarin og salvie fint og steg det på en pande i 3 spsk olivenolie med et presset fed hvidløg.

  4. Tilsæt de blendede ingredienser og valnødder og solsikkekerner og lad det stege et minuts tid.

  5. Bland så de 4 laurbærblade i, OBS. men disse skal tages fra igen, så put dem i hele.

  6. Tilsæt 0,5 tsk salt og 1 tsk peber.

  7. Lad det hele stege i 5-10 min. Fjern laurbærbladene og put resten i en stor skål.

  8. Tilsæt så den resterende 1,5 dl havregryn, fløden og soyaen.

  9. Rør det hele godt sammen og lad det hvile på køkkenbordet i 1 time (gerne så lang tid som muligt), så smagene virkelig trækkes ud.

  10. Tag butterdejspladerne op fra frost og lad dem hvile på køkkenbordet, når postejen har 20 min. hviletid tilbage.

  11. Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.

  12. Rul så butterdejspladerne ud, skær riller i den ene halvdel og put 1/6 fyld på den anden. Fold så siden med rillerne over fyldet og luk kanterne godt til - evt. sno dem som i videoen nedenfor.

  13. Pensl pakkerne med olivenolie eller havremælk og bag dem i 25-30 min. indtil de får en flot gylden overflade.

Forrige
Forrige

Græske tærter med spinat, dild & feta

Næste
Næste

Tomattærte med løg, champignon & feta