Butterdejstærter med ricottacreme og grillet og bagt fyld
Himmelske butterdejstærter fyldt med ricottacreme med citronskal, grillede tomater og peberfrugter, bagte gulerødder og romanesco broccoli. De her butterdejstærter med ricottacreme og grillede grøntsager er en smuk og virkelig (!) enkel måde at pifte dit tærte-game op på. Selvom de måske ser komplekse ud, er de meget enkle at lave - og de smager helt fantastisk.
Den sprøde butterdej kombineret med den cremede ricottacreme og de grillede og bagte grøntsager skaber en harmonisk balance af smag og tekstur. De friske tomater og krydderurter tilføjer samtidig en friskhed, der komplimenterer de bagte og grillede elementer.
Den sprøde og luftige butterdej er den perfekte base for de her tærter. Ricottacremen er blot en cremet blanding af ricotta, revet citronskal og en smule salt og peber.
De saftige tomater og peberfrugter grilles til for at fremhæve deres sødme og for at tilføre et let røget smag. Gulerødderne bages, så de bliver søde og karamelliserede og får en mør, skøn tekstur. Romanesco broccolien, der både er smuk og næringsrig bages også så den bliver mere mør. Skiver af friske tomater og friske krydderurter tilfører tærterne en skøn frished og et æstetisk udtryk.
Server tærterne varme eller ved stuetemperatur, perfekt til frokost, middag eller sågar som en forret til dine gæster. Velbekomme!
OBS. MÆNGDE Jeg har indskrevet opskrifterne på alle fire tærter nedenfor. De består af samme base, butterdej og ricottacreme, men har fire forskellige toppings. I. kan selvfølgelig vælge at lave alle fire toppings ud af én butterdej, men I kan også være kun at bruge 1 topping til en hel butterdej. Under hver topping har jeg derfor angivet mængde til at fylde én lille tærte (1/4 butterdej) og én hel butterdej.
Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.
ÉN AF HVER
Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 25-35 min.
I alt: 40-50 min.
Nok til 4 pers. (1 hel butterdej)
HVAD SKAL DU BRUGE:
FÆLLES
1 butterdej
500 g ricotta
Salt og peber
Skal af 1 citron
RØD TÆRTE
1 rød peber
2 tomater (1 frisk + 1 grill)
Et lille håndfuld skovsyre
GUL TÆRTE
1 majs
1 gul tomat
1 lille gul peber
1 gul stedmoderblomst
ORANGE TÆRTE
2 gulerødder (25 min 200 grader vl)
1 lille orange peberfrugter
1 orange tomat
Tallerkensmækker til pynt
GRØN TÆRTE
4 stilke fra romanesco broccoli* (12 min 200 graders vl)
2 tomater (1 grill + 1 frisk)
Dild og tallerkensmækker til pynt
HVORDAN LAVER DU DEM:
Forvarm din ovn på 180 graders varmluft. Skær butterdejen i fire ruder eller firkanter, prik hul i bunden med en gaffel og bag dem efter anvisning på pakken eller til de bliver smukt gyldne.
Bag samtidig gulerødder og romanesco broccoli. Skær gulerødderne i kvarte og pluk romanesco broccollien i mindre buketter. Vend begge dele i olivenolie, salt og peber. Bag gulerødderne ved 180 grader i 25-30 min. og romanesco broccolien ved 180 grader i 15-20 min.
Vend 1 rød peber, 1 rød tomat, 1 majs, 1 gul peber, 1 orange peberfrugt og 1 grøn tomat i olivenolie salt og peber. Grill det derefter på alle sider til det får smukke, grillede overflader.
Rør i mellemtiden ricottaen sammen med salt, peber og citronskal og skær de forskellige tomater i skiver.
Smør ricottacremen ud på butterdejsbundene og top med det forskellige fyld. Velbekomme!
HELE TÆRTER
Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 25-35 min.
I alt: 40-50 min.
RØD TÆRTE
Nok til 4 pers. (1 hel butterdej)
HVAD SKAL DU BRUGE:
1 butterdejstærte
4 røde snackpeberfrugter
6 røde tomater
500 g ricotta
Salt og peber
Skal af 1 citron
Et håndfuld skovsyre
HVORDAN LAVER DU DEN:
Forvarm din ovn på 180 graders varmluft. Rul butterdejen ud og prik hul i bunden med en gaffel og bag den efter anvisning på pakken eller til den bliver smukt gylden.
Vend de røde peberfrugter og halvdelen af tomaterne i olivenolie salt og peber. Grill det derefter på alle sider til det får smukke, grillede overflader.
Rør i mellemtiden ricottaen sammen med salt, peber og citronskal og skær den anden halvdel tomater ud i skiver.
Smør ricottacremen ud på butterdejsbundene og top med det forskellige fyld. Velbekomme!
GUL TÆRTE
Nok til 4 pers. (1 hel butterdej)
HVAD SKAL DU BRUGE:
1 butterdejstærte
4 majs
4 gule tomater
4 små gule peberfrugter
500 g ricotta
Salt og peber
Skal af 1 citron
5-6 gule stedmoderblomster
HVORDAN LAVER DU DEN:
Forvarm din ovn på 180 graders varmluft. Rul butterdejen ud og prik hul i bunden med en gaffel og bag den efter anvisning på pakken eller til den bliver smukt gylden.
Vend de gule peberfrugter, halvdelen af tomaterne og majsene i olivenolie salt og peber. Grill det derefter på alle sider til det får smukke, grillede overflader.
Rør i mellemtiden ricottaen sammen med salt, peber og citronskal og skær den anden halvdel tomater ud i skiver.
Smør ricottacremen ud på butterdejsbundene og top med det forskellige fyld. Velbekomme!
ORANGE TÆRTE
Nok til 4 pers. (1 hel butterdej)
HVAD SKAL DU BRUGE:
1 butterdejstærte
6 gulerødder
4 små orange peberfrugter
4 orange tomater
500 g ricotta
Salt og peber
Skal af 1 citron
Tallerkensmækkere til pynt
HVORDAN LAVER DU DEN:
Forvarm din ovn på 180 graders varmluft. Rul butterdejen ud og prik hul i bunden med en gaffel og bag den efter anvisning på pakken eller til den bliver smukt gylden.
Skær gulerødderne ud i kvarte, vend dem i olivenolie salt og peber og bag dem i 25-30 min. til de bliver møre og brankede.
Vend peberfrugterne i olivenolie salt og peber og grill dem derefter på alle sider til det får smukke, grillede overflader.
Rør i mellemtiden ricottaen sammen med salt, peber og citronskal og skær tomaterne ud i skiver.
Smør ricottacremen ud på butterdejsbundene og top med det forskellige fyld. Velbekomme!
GRØN TÆRTE
Nok til 4 pers. (1 hel butterdej)
HVAD SKAL DU BRUGE:
1 butterdejstærte
1 romanesco broccoli
8 grønne tomater
500 g ricotta
Salt og peber
Skal af 1 citron
Dild og tallerkensmækkere til pynt
HVORDAN LAVER DU DEN:
Forvarm din ovn på 180 graders varmluft. Rul butterdejen ud og prik hul i bunden med en gaffel og bag den efter anvisning på pakken eller til den bliver smukt gylden.
Skær romanesco broccolien ud i mindre buketter, vend dem i olivenolie salt og peber og bag dem i 20-25 min. til de bliver møre og brankede.
Vend halvdelen af tomaterne i olivenolie salt og peber og grill dem derefter på alle sider til det får smukke, grillede overflader.
Rør i mellemtiden ricottaen sammen med salt, peber og citronskal og skær tomaterne ud i skiver.
Smør ricottacremen ud på butterdejsbundene og top med det forskellige fyld. Velbekomme!