Butterdejstærter med ærtepure, ricotta, mynte, citronskal og radiser

Søger du en sommerlig opskrift på en ret, der både rummer det sprøde, det søde og det friske, kan jeg kun anbefale dig at prøve denne opskrift på butterdejstærter med ærtepure, ricotta, mynte, ærter, citronskal og radiser. Med de friske ingredienser emmer de af sommerlige vibes og er skønne at servere med grillede grøntsager, en frisk kartoffelsalat eller en anden skøn salat på siden.

Opskriften er nem og lige til at lave og kan både serveres som en del af aftensmåltidet eller som en let frokost. Deres alsidighed gør dem til en ideel ret at servere - om det er til en afslappet middag med familien eller en større sammenkomst med venner. Den tager ikke meget mere end en halv times tid og resultatet smager vidunderligt og hver en bid er en harmonisk kombination af sødme, friskhed og mildhed.

Den sprøde butterdej danner den perfekte ramme om den friske og delikate blanding af ærtepuré, cremet ricotta, friske ærter, sprøde radiser og forfriskende citronskal og mynte.

Butterdejstærterne smager ikke kun af sommer, de udtrykker det også med deres smukke, grønne ærtepuré og de sprøde, røde radiser. Så slå dig endelig løs og prøv butterdejstærterne med ærtepure, ricotta, mynte, ærter, citronskal og radiser. De kan kun varmt anbefales at give sig i kast med!

Nyd den overraskende blanding af smag og teksturer i disse butterdejstærter. Med deres unikke og forfriskende profil vil de helt sikkert være et hit ved ethvert måltid!

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 15-20 min.
I alt:
 25-30 min.

Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 1 rulle butterdej 

FYLD

  • 500 g ricotta 

  • 1 bundt mynte

  • 600 g ærter

  • Skal af 1 citron

  • Et bundt radiser 

  • Salt og peber

  • Olivenolie

ÆRTEPURE

  • 600 g ærter

  • Saft af 1/2-1 citron

  • 2-3 spsk laktosefri fraiche

  • Salt og peber

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Forvarm din ovn på 180 graders varmluft

  2. Læg butterdejen på en bageplade på et stykke bagepapir og skær den derefter ud i 6 lige store stykker. Skær en overfladisk firkant 1 cm fra kanterne og prik huller i dejen med en gaffel. Bag dem så et par minutter mindre end angivet på indpakningen - men hold øje med den så den ikke brænder på! 

  3. Lav i mellemtiden fyldet. Blancher de frosne ærter (både dem til fyldet og til ærtepuréen). Smag på dem efter 5 min. og hvis de er tøet op og smager sødligt, blender du alle ingredienserne sammen til ærtepuréen. Smag til med salt og peber.

  4. Si også resten af ærterne til fyldet for vand.

  5. Rør så ricottaen sammen med salt, peber og lidt citronskal. Skær radiserne ud i skiver.

  6. Når butterdejstærterne er færdigbagt lader du dem afkøle på et rist i 5 min. Fyld dem så med ærtepuré, ricottacreme, ærter, radiser, frisk mynte, salt peber og revet citronskal. Spis dem med en skøn salat på siden. Velbekomme!

Forrige
Forrige

Butterdejstærter med ricottacreme og grillet og bagt fyld

Næste
Næste

Galette med tomater, ricottacreme og basilikum