Salat med bælgfrugter, pesto og dild

Denne lækre salat med sprøde bønner, perlespelt, pesto og dild er en skøn og sund ret, der er perfekt til en let frokost eller som en let og frisk side til aftensmaden.

De forskellige ingredienser i salaten skaber en fantastisk balance mellem tekstur og smag, og gør den til en sand smagsoplevelse. De grønne bønner, kikærter og edamamebønner giver salaten en sprød og frisk tekstur, mens perlespelten tilføjer en dejlig tyggemodstand og skaber en fyldig fornemmelse i munden.

Pestoen og den friske smag af dild giver en perfekt kombination af urter og krydderier, der gør salaten til en dejlig smagsoplevelse.

Hvad der gør denne salat endnu bedre er, at den er nem at tilberede. Du kan endda forberede den på forhånd og opbevare den i køleskabet indtil servering. Så er det bare at tage den frem, anrette og nyde en velsmagende og næringsrig ret.

Derudover gør det også salaten perfekt til at tage med på picnic eller som en sund frokost på farten.

Jeg har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som er handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Dertil kan du finde inspiration og få en bedre idé om, hvordan du tilbereder denne lækre salat. Så gør dig klar til at imponere dine smagsløg med denne sprøde, lækre og nemme salat.

Forberedelsestid: 5 min.
Tilberedningstid: 30 min.
I alt: 35-40 min.

Nok til 4 pers. som side

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 200 g perlebyg eller -spelt

  • 1 dåse kikærter

  • 300 g grønne bønner fra frost

  • 150 g edamamebønner

  • 1 håndfuld afskåret dild

  • Et par gode håndfulde feldsalat

  • 1 glas kapers

DRESSING

  • 1,5 spsk grøn pesto

  • 1 spsk olivenolie

  • 1 tsk sennep

  • 1 tsk honning

  • Nip salt

  • Saft af 1/2 citron

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Forvarm din ovn på 220 graders varmluft.

  2. Kog perlespelten/-byggen efter anvisning på pakken.

  3. Vend kikærter, grønne bønner, edamamebønner og kapers i olivenolie og salt på en bageplade og bag det i 20-30 min. til det er blevet crisp - hold øje med det, da det kan variere fra ovn til ovn.

  4. Skyl perlespelten/-byggen i koldt vand når det er færdigkogt.

  5. Lav i mellemtiden dressingen ved at blande det hele sammen. Vend så perlespelten/-byggen i dressing og bland de bagte grøntsager og feldsalaten i. Hak dilden groft og bland også denne i.

  6. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

DRESSING Du kan sagtens bare vende salaten i pestoen, det smager også vidunderligt. Brug da 2-3 spsk, men brug en god pesto, da salaten vil blive meget domineret af pesto-smagen. Du kan også bruge enhver anden grøn pesto, jeg synes bare den hjemmelavede med gulerodstoppe smager så skønt til.

DILD Jeg anbefaler altid at bruge afskåret dild, da det smager langt bedre end de små “duske”, man kan købe. Den afskårne dild kan købes i de fleste større supermarkeder som Føtex, Brugsen osv.

Forrige
Forrige

Salat med quinoa, gulerødder og hummus

Næste
Næste

Bagte kartofler med rød peber, feta og dild