Bagte kartofler med rød peber, feta og dild

En nyfortolkning af hvad mine forældre plejede at kalde for “scoresalaten”. Kombinationen mellem de bagte kartofler, sødmen fra de bagte snackpeberfrugter og så det friske fra kapers, feta og dild er vanvittig lækker! Salaten er nem at lave, for kartoflerne og de røde peberfrugter skal bare i ovnen og så vendes med kapers, feta og dild efterfølgende.

Angående dilden vil jeg slå et slag for, at det bedste og mest smagfulde dild er den afskårne. Dvs. ikke den dild man køber i med jord. Det er ikke alle steder, at man kan få afskårne krydderurter, men jeg køber altid mine hos Føtex eller hos grønthandlere.

Dertil er valget af feta jo også afgørende ;) Jeg elsker gedefeta, så jeg køber ofte fetaer lavet på fåre- og gedemælk (det kan man se i ingrediensoversigten bagpå produktet). Hvis du synes det kan blive lidt for “uldet”, så vil jeg anbefale at du køber puck-osten (den store blå firkant).

Jeg håber, at I synes den her salat er lige så lækker, som jeg gør. Spis dem på siden af en tærte eller nogle veggiedeller.

Nok til 4 pers. som side

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 1 kg kartofler

  • 2 røde snackpebere

  • 150 g feta

  • En stor håndfuld afskåret dild

  • En håndfuld kapers

  • Salt

  • Peber

  • 1 tsk chiliflager

  • Olivenolie

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.

  2. Skær kartoflerne ud i både og peberfrugterne ud i store stykker.

  3. Vend begge dele i olivenolie, salt, peber og chiliflager på en bageplade og bag det i 25-35 min. til de får en fin farve. Tiden kan varierer fra ovn til ovn, så hold øje med dem.

  4. Lad det køle en smule af når det er færdigt.

  5. Hak i mellemtiden dilden. Og vend så dild, smuldret feta og kapers sammen med kartofler og peberfrugter.

  6. Velbekomme!

Forrige
Forrige

Salat med bælgfrugter, pesto og dild

Næste
Næste

Salat med linser, bolsjebeder, feta, stegt squash, tranebær og frisk mynte