Salat med bagt tomat, hvidløgsstegt perlespelt og mozzarella
Denne fortryllende salat med bagte tomater, hvidløgsstegt perlespelt og lækker mozzarella er en symfoni af smagsnuancer med saftige bagte tomater, aromatisk hvidløgsstegte perlespelt og den cremede mozzarella.
Salaten indeholder friske tomater, der får en intens og sød smag, når de bliver bagt i ovnen. Bagningen frembringer deres fulde aroma og gør dem ekstra saftige, hvilket giver salaten en dyb og lækker smagsoplevelse.
Perlespelten bliver sauteret i duftende hvidløg, hvilket giver en skøn krydret aroma og en let nøddeagtig smag til salaten. Perlespelten er nærende og bidrager med en dejlig tyggemodstand, der komplementerer tomaterne og mozzarellaen perfekt.
Mozzarellaosten, med sin blide smag og bløde konsistens, smuldrer vi let over salaten, hvilket tilføjer en dejlig cremet dimension til hvert bid.
Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.
Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 30 min.
I alt: 40 min.
Nok til 4 pers.
HVAD SKAL DU BRUGE:
270 g cherrytomater
4 dl ukogt perlespelt
2 spsk mandler ell. mandelflager
2 spsk olivenolie
3 håndfulde feldsalat
1 bøfmozzarella
2 fed hvidløg
2 tsk honning
2 tsk æblevineddike
1 hakket bundt persille
Salt og peber
HVORDAN LAVER DU DEN:
Forvarm din ovn på 220 graders varmluft.
Halver cherrytomaterne og vend dem i lidt olivenolie, salt & peber. Bag dem i 25-30 min. de må godt blive lidt brankede.
Rist mandlerne/mandelflagerne på en tør pande til de bliver gyldne og lad dem køle af.
Kog perlespelten i rigeligt vand i 10-11 min. Si efterfølgende væden fra og skyl dem i koldt vand.
Steg hvidløgsfeddene i olivenolie et minuts tid, tilsæt så perlespelten og steg det et par minutter. Tilsæt honning, æblevineddike og hakket persille og steg med. Smag til med salt og peber.
Riv mozzarellaen i store stykker og vend dem i perlespelten sammen med bagte tomater og feldsalat. Hvis du har brugt mandler, hak dem da groft. Server på et fad eller en tallerken og top af med grofthakkede mandler/mandelflagerne.