Grillet spidskål med parmesan, ristede mandler og mynte

Personligt synes jeg, at spidskål er et af de lækreste kål. Det er et meget alsidigt kål og smager fantastisk både råt, stegt, bagt, kogt, grillet - you name it! I anledning af sommerens frembrusen har jeg i denne opskrift grillet det og toppet det med skøn parmesanost, ristede mandler og frisk mynte. Det er en ultranem ret at tilberede, som ikke tager meget mere end en halv times tid - og hvis ikke du har en grill, kan du sagtens stege kålen på panden i stedet for.

Forberedelsestid: 5 min.
Tilberedningstid: 25 min.
I alt: 30 min.

Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 1 spidskål

  • 30-40 g Parmesan

  • Olivenolie

  • 1 håndfuld mandler

  • Frisk mynte

  • Salt

  • Peber

  • Tørret chili

HVORDAN LAVER DU DET:

  1. Skær spidskålen ud i kvarte, maser godt med olie ind på begge skæreflader og på ydersiden af kålen. Grill (eller steg) kålen på begge skæreflader, til den bliver smukt brændt og resten af kålen er blevet lidt blød. Der går normalt mellem 15 og 20 min. men hold endelig øje!

  2. Rist i mellemtiden mandlerne på en tør pande indtil de bliver gyldne.

  3. Når spidskålen er grillet eller stegt færdig river du parmesanen ud over, topper med mandler, salt, peber, tørret chili og frisk mynte.

  4. Velbekomme!




Forrige
Forrige

Tomatsalat med nektariner, burrata og basilikum

Næste
Næste

Salat med grillede nektariner, grønne bønner, mozzarella, estragon & ristede cashew