Salat med bolsjebeder, linser og fetaost
Denne forfriskende salat med bolsjebeder, linser og cremet fetaost smager vidunderligt med de saftige bolsjebeder, den nærende mæthed fra linserne og den cremede fetaost.
De friske bolsjebeder, der tilfører en skøn sødme og en flot farve til salaten. De bliver skåret i tynde skiver, så de let kan absorbere de lækre smagsnuancer fra dressingen.
De nærende linser, der er fyldt med proteiner og fiber, giver salaten en dejlig mæthed og en rundhed i smagen. De tilføjer en god balance til den saftige sødme fra bolsjebederne.
For at tilføre en cremet og salt smagsdimension, smuldres den lækre fetaost over salaten. Denne cremede ost tilføjer en dejlig tekstur og en lækker kontrast til de andre ingredienser.
Salaten er således ikke kun en fryd for smagsløgene, men også en fornøjelse for øjet. De farverige bolsjebeder, de møre linser og den cremede fetaost skaber en præsentation, der vil imponere dine gæster.
Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.
Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 25 min.
I alt: 35 min.
Nok til 4 pers.
HVAD SKAL DU BRUGE:
SALAT
3 store bolsjebeder
2,5 dl ukogte grønne linser*
50-100 g fetaost
2 store håndfulde feldsalat
1/2 hakket bundt dild
1 spsk olivenolie
Salt
DRESSING
2 spsk olivenolie
1,5 spsk æblevineddike
1 tsk dijonsennep
1 tsk honning
Salt og peber
HVORDAN LAVER DU DEN:
Forvarm din ovn på 220 graders varmluft.
Skræl bolsjebederne og skær dem ud i tynde skiver. Vend dem i olivenolie og lidt flagesalt, læg dem på en bageplade så skiverne ikke overlapper hinanden. Bag dem i 25 min. og lad dem efterfølgende køle lidt af.
Kog i mellemtiden linserne efter anvisningen på pakken* og skyl dem i koldt vand efterfølgende.
Lav dressingen mens linserne koger ved at blande alle ingredienserne til dressingen sammen.
Vend linserne i halvdelen af dressingen. Smuldr fetaosten og hak dilden og bland det så med linserne og feldsalaten. Top af med resten af dressingen og lidt dild.
OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER
GRØNNE LINSER Ofte skal de grønne linser koges kortere tid end angivet på pakken, så smag på dem undervejs for at få den rette konsistens. De skal ikke være for hårde, men bestemt heller ikke for udkogte.