Honningbagte gulerødder og løg på bund af yoghurt og chiliolie

Den her salat med honningbagte gulerødder & løg på en bund af yoghurt & chiliolie er nem at lave, mætter godt og smager SÅ lækkert! Den kræver nærmest ingen arbejdstid, da grøntsager bare skal smækkes i ovnen og perlebyggen skal koges. Det passer rigtig god til dage hvor du ikke har så meget tid til at stå i køkkenet.

Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 45-60 min.
I alt: 60-75 min. 

Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 1 spsk honning

  • 4 gulerødder

  • 3 rødløg

  • 4-5 spsk yoghurt

  • 1 tsk honning

  • Salt

  • 2 spsk chiliolie

  • 2 dl perlebyg

  • 2 håndfulde grønkål

  • Frisk timian

  • En håndfuld cashewnødder

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Forvarm din ovn på 190 graders varmluft.

  2. Skær gulerødderne ud i chunks af 2-3 cm og skær løgene ud i kvarte og vend det hele i 3 spsk olivenolie, 1 spsk honning og lidt salt. Bag det i 45-60 min til det er mørt, men stadig har bid i.

  3. Kog perlebyggene i mellemtiden og forbered yoghurtcremen.

  4. Rør yoghurten sammen med lidt honning og salt. Det afhænger meget af yoghurten hvor syrlig den er, så smag den til mig honning. Den skal hverken være for sød eller for syrlig.

  5. Tørrist cashewnødderne på en pande til de bliver gyldne.

  6. Fordel yoghurtcremen på bunden af dit serveringsfad og hæld så et par spsk chiliolie udover. Fordel dernest perlebyggen og lidt grøntkål. Vend resten af grønkålen sammen med de bagte gulerødder og rødløg og læg det på toppen.

  7. Top af med frisk timian og de ristede cashewnødder og evt. et sprinkle salt.

  8. Velbekomme!

Forrige
Forrige

Salat med tomat, stegt squash, halloumi, dadler & lime

Næste
Næste

Hjertesalat med ærter, urter, yoghurtdressing & cashewnødder