Stegt hjertesalat med burrata, avocadocreme & ristede hasselnødder
Jeg spår allerede, at denne her salat går hen og bliver ny favorit herhjemme. Den smager simpelthen fantastisk og hensætter lidt én til sommer og sol. Den kan serveres family-style, hvilket jeg elsker og det er oplagt at servere lidt lækkert brød til.Burrataen og avocadocremen tilfører den friske hjertesalat en dejlig fedme, som bliver opvejet af citronsaft og sumak (som er et krydderi baseret på pulveriserede syrlige bær) og hasselnødderne er bare prikken over i'et!
Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 20
I alt: 30 min.
Nok til 4 pers.
HVAD SKAL DU BRUGE:
2 hjertesalat
1 burrata
1 avocado
Saft af 1 citron
1 bundt dild
1 håndfuld hasselnødder
Sorte sesamfrø
Sumak
Flagesalt
Olivenolie
HVORDAN LAVER DU DEN:
Rist hasselnødderne på en pande indtil de begynder af tabe skrællen og tage lidt farve. Sæt dem så til at køle ned.
Blend avocadoen sammen med halvdelen af dilden, saft af 1/2 citron og lidt salt. Du kan også hakke dilden fint og mose avocadoen med en gaffel. Smag den til med salt og citron.
Halver hjertesalaten og skyl den evt. hvis der sidder jord i bunden. Steg eller grill den så på skærefladen i olivenolie. Den må gerne få godt med farve.
Gnub så hasselnødderne fri af deres skaller og hak dem groft.
Server så salaten med burrata, avocadocreme, hasselnødder, sesamfrø, sumak, salt, peber, citron og ekstra olivenolie.