Rødkålssalat med appelsiner, dadler & valnødder

Selvom julen i allerhøjeste grad er omkring kartofler, brun sovs, julekonfekt og havregrynskugler så er det altså også meget lækkert med nogle forfriskende salater indimellem. Her får du et bud på en skøn og frisk salat med rødkål, appelsiner, dadler og ristede valnødder.Jeg er overbevist om, at dine julegæster og dig selv vil blive henrykte for at få denne serveret juleaften!Velbekomme og god jul!

Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 5 min.
I alt: 20 min.

Nok til 4 personer

HVAD DU SKAL BRUGE:

SALAT

  • 600 g rødkål

  • 2 appelsiner

  • 1,5 dl valnødder

  • 6-7 bløde dadler

  • 2 håndfulde bredbladet persille

DRESSING

  • 2 tsk honning

  • 2 tsk dijonsennep

  • 4 spsk olivenolie

  • 3 spsk æblevineddike

  • 2×2 cm revet ingefær

  • Salt

  • Peber

HVORDAN DU LAVER DEN:

  1. Rist valnødderne på en tør pande indtil de bliver skønt gyldne. Stil dem så til side.

  2. Snit rødkålen fint.

  3. Skræl appelsinerne og skær dem i skiver. Alternativt kan du filetere appelsinerne, så du kun har den saftige frugtkød tilbage, det tager bare lidt længere tid.

  4. Skær dadlerne ud i små skiver eller stykker.

  5. Hak den bredbladede persille og lav så dressingen ved at blande alle ingredienserne sammen.

  6. Bland først rødkålen sammen med den bredbladede persille og vend dressingen i. Masser det godt ind i kålen med hænderne.

  7. Fordel så appelsin, dadler og valnødder ud over og top af med at drysse lidt bredbladet persille udover.

  8. Velbekomme!

Forrige
Forrige

Grøn salat med søde kartolfer, linser, agurk & dild

Næste
Næste

Kålsalat med græskar, kikærter, bredbladet persille & hasselnødder