Salat med sprøde jordskokker, kartofler & pesto

Der er intet bedre end en sprød salat sprængfyldt med smag og konsistens. Den her salat er perfekt som tilbehør til enhver hovedret! Og hvis du blander lidt mættende bønner eller quinoa i, kan den også sagtens fungerer som en let hovedret eller frokost!

Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 15 min.
I alt: 30 min. 

Nok til 3-4 personer som side

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 4 jordskokker

  • 4 kartofler

  • 1 hoved hjertesalat

  • 1 pose feldsalat

  • 1 rødt æble

  • 2 spsk granatæblekerner

  • 1 spsk hasselnødder

  • 1 spsk ristede kerner

  • Olivenolie

  • 4-5 tsk grøn pesto

  • Flagesalt

  • Sort peber

  • En håndfuld frisk dild

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Forvarm din ovn på 180 graders varmluft.

  2. Skyl kartofler og jordskokker grundigt og skær dem så ud i tynde skiver.

  3. Vend dem i olivenolie, salt og peber og spred dem ud på en bageplade, så de ikke overlapper hinanden.

  4. Bag dem i 15 min ved 180 graders varmluft og efterfølgende i 6-8 min. ved grill. Hold øje med de ikke brænder på.

  5. Rist i mellemtiden hasselnødderne på en tør pande. Stil dem til side for at køle af.

  6. Gør det sammen med kernerne.

  7. Skær æblet ud i tyndeskiver.

  8. Skyld hjertesalat og feldsalat og vend det i en lille smule olivenolie.

  9. Gnub skallen af hasselnødderne og hak dem groft.

  10. Lad kartoflerne og jordskokkerne køle lidt af og saml så salaten.

  11. Læg hjertesalat og feldsalat på et fad og put derefter kartofler, jordskokker, æble, granatæblekerner, hasselnødder og kerner på. Dryp til sidst pestoen ud over og top af med frisk dild.

Forrige
Forrige

Kålsalat med græskar, kikærter, bredbladet persille & hasselnødder

Næste
Næste

Bowl med bagte rodfrugter, feta, granatæble & hasselnødder