Bowl med bagte rodfrugter, feta, granatæble & hasselnødder

Den her bowl rummer alt det bedste; græskar, rodfrugter, granatæble, hasselnødder og grønkål. Smagen er skøn og "varmende". Spis evt. lidt lækkert brød på siden!

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 20-30 min. 
I alt: 30-40 min. 

Nok til 3-4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

BOWL

  • 1 pose grønkål (250 g)

  • 800 g - 1 kg gulerødder

  • 1/2 hokkaidogræskar

  • 1 stor rødbede

  • 1 æble

  • 3 dl quinoa

  • 150 g feta

  • 4 spsk solsikkekerner

  • 4 spsk sesamfrø

  • 1 håndfuld hasselnødder

  • Granatæblekerner fra 1 granatæble

  • 3 spsk olivenolie til bagning

DRESSING

  • 5 spsk olivenolie

  • 4 spsk æblevineddike

  • 2,5 tsk dijonsennep

  • 2,5 tsk honning

  • Flagesalt

  • Sort peber

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Forvarm din ovn på 220 graders varmluft.

  2. Skær gulerødderne ud i tynde stave og skær græskar og rødbede ud i tynde skiver.

  3. Vend alle tre ting i olivenolie, salt og peber og bag det på en bageplade i 20-30 min. Hold øje med det ikke brænder på.

  4. Kog i mellemtiden quinoaen (følg anvisningen på pakken).

  5. Rist solsikkekerner og sesamfrø på en tør pande. Sæt dem efterfølgende til side for at køle af.

  6. Rist dernæst hasselnødderne på panden, lad dem køle af og gnid dem mellem hænderne, så skallerne falder af.

  7. Lad dressingen ved at rør alle ingredienserne sammen. Gnid halvdelen af dressingen ind i grønkålen.

  8. Skær æblet ud i tynde skiver og skær kernerne ud af granatæblet.

  9. Saml salaten med grønkål, quinoa, de bagte rodfrugter, æble, smuldret feta, de ristede kerner, hasselnødder, granatæblekerner og resten af dressingen på toppen.

  10. Velbekomme!

Forrige
Forrige

Salat med sprøde jordskokker, kartofler & pesto

Næste
Næste

Honningbagte gulerødder med feta, citronskal & rosmarin