Falafelbowl med ovnbagt tilbehør & gylden ingefærdressing
Uh, når det skal være nemt, hurtigt og virkelig lækkert, så er den her falafelbowl gået hen og blevet en rigtig go-to herhjemme. Ingredienserne kan nemt justeres, så man kan lave en dobbeltportion og så er der også til frokost eller aftensmad dagen efter - for man vil gerne spise det her to dage i streg ;)Den gyldne ingefærdressing smager simpelthen SÅ lækkert og falaflerne kan sagtens gemmes i køleskabet 1-2 dage uden at blive alt for tørre - de skal bare lige lynsteges på panden eller en tur i (mikrobølge)ovnen, så er de så gode som nylavede!
Nok til 3-4 personer
HVAD SKAL DU BRUGE:
FALAFLER
3 dl havregryn
1 dåse kikærter
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt koriander
2 tsk salt
1 tsk peber
1 bundt persille
1/2 bundt mynte
Saft af 1 citron
2 spsk olivenolie
2 spsk lys tahin
2-3 fed hvidløg
1 æg
1 tsk bagepulver
Evt. 0,5 dl vand
Evt. 2-3 spsk jalapeños
Sesamfrø til at rulle i
Olivenolie til pensling
FYLD
2 dåser kikærter
2 dåser majs
2 glas kapers
250 g edamamebønner fra frost
4 dl perlebyg eller quinoa
2 bolsjebeder (valgfrit)
1 pose feldsalat
INGEFÆRDRESSING
2 tsk honning
2 tsk dijonsennep
4 spsk olivenolie
3 spsk æblevineddike
2x2 cm revet ingefær
Salt
Peber
TAHINDRESSING (ELLER HUMMUS)
6 spsk creme fraiche eller yoghurt natural
2 spsk tahin
1 tsk honning
Saft af 1 citron
HVORDAN LAVER DU DEM:
Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.
Blend alle ovenstående ingredienser sammen bortset fra vand, æg og bagepulver. Blend også jalapeños i nu, hvis du vil have den lidt mere spicy version.
Smag "farsen" til med krydderier. Når du er tilfreds, blender du æg og bagepulver i - og vand hvis det behøves.
Rul falaflerne runde, rul dem så i sesam, læg dem på en bageplade og pensl dem til sidst med olivenolie på alle sider.
Vend kikærter, majs, kapers og edamamebønner i lidt olivenolie på en bageplade og bag både dét og falaflerne i 30 min. (men vend falaflerne halvvejs)
Kog i mellemtiden perlebyggen/quinoaen efter anvisning på pakken.
Lav ingefærdressingen ved at blande alle ingredienserne sammen i en skål.
Gør det samme med tahindressingen.
Skræl bolsjebederne og skær dem ud i papirtynde skiver.
Saml bowlerne når alt er færdigt, hæld lidt ingefærdressing ud over dem og brug tahindressingen/hummusen som dybbelse til falaflerne