Bowl med rodfrugtechips, halloumi, tatarsauce & ristede kerner

Der er intet som en nem, velsmagende og mættende bowl! Det er en skøn og smuk måde at give din krop et ordentligt skud grøn næring og så mætter de så behageligt! Den her er med sprøde rodfrugtechips, halloumi, tatarsauce og ristede kerner. En virkelig perfekt kombo hvis du spørger mig!

Nok til 3-4 personer

HVAD SKAL DU BRUGE:

BOWL

  • 2 søde kartofler

  • 2 rødbeder

  • 3 dl quinoa

  • 1 pose grønkål

  • 1 pose salat (fx rucola, napolitana)

  • 3 spsk solsikkekerner

  • 2 spsk sesamfrø

  • 1 bundt dild

  • 1 spsk olivenolie

  • 1 spsk æblevineddike

TATARSAUCE

  • 5 cornichoner

  • 3 tsk kapers

  • 4-5 spsk græsk yoghurt (evt. plantebaseret OBS. udelad da mayonnaise, da den plantebaserede græske yoghurt kan være "sød" i sig selv) 

  • Evt. 1-2 tsk mayonnaise

  • En håndfuld dild

  • En håndfuld persille

  • 1/2-1 tsk citronskal

  • Salt

  • Peber

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Forvarm din ovn på 220 graders varmluft.

  2. Skær de søde kartofler og rødbederne ud i tynde skriver. Vend dem i lidt olie og salt og fordel dem på bageplader, så de ikke overlapper hinanden. Køl dem efterfølgende af på en bagerist.

  3. Bag dem i 15-20 min. - men hold øje med dem så de ikke brænder på!

  4. Kog quinoaen og lad den køle af.

  5. Rist solsikkekerner og sesamfrø på en tør pande til de bliver fint gyldne.

  6. Skær halloumien i skiver og steg på panden i lidt olivenolie.

  7. Hak grønkålen (hvis den ikke er hakket i forvejen) og masser 1 spsk olivenolie og 1 spsk æblevineddike ind i kålen med fingrerne.

  8. Til tatarsaucen hakker du cornichoner, kapers, dild og persille fint og blander med de resterende ingredienser.

  9. Bland grønkål, salat og quinoa sammen og top med de sprøde rodfrugtechips, halloumi, ristede kerner og dild.

  10. Velbekomme!

Forrige
Forrige

Falafelbowl med ovnbagt tilbehør & gylden ingefærdressing

Næste
Næste

Salat med bagt spidskål, sød kartoffel, quinoa & rosmarin