Salat med bagt spidskål, sød kartoffel, quinoa & rosmarin

Den her salat er en af mine yndlings! Den har den skønneste smagskombination; sødmen fra den bagte spidskål og de søde kartofler, friskheden fra citronskallen og skarpheden fra rosmarinen og quinoaen. Nemt og lækkert!

Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 25-30 min.
I alt: 40-45 min.

Nok til 3-4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 2 søde kartofler

  • 1/2 spidskålshoved

  • 3,5 dl ukogt quinoa

  • Olivenolie

  • Salt peber

DRESSING

  • 2 spsk olivenolie

  • Saft af 1/2 citron

  • Skal af 1/2 citron

  • 1,5 tsk frisk rosmarin

  • Salt

  • Peber

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  2. Skær spidskålshovedet over i 2-3 kvarte og skær de søde kartofler ud i skiver af ca. 1 cm tykkelse.

  3. Vend begge dele i lidt olivenolie, salt og peber og bag det på en bageplade i ca. 25-30 min.

  4. Kog undervejs quinoaen efter anvisning på indpakningen.

  5. Dressingen laves af 2 spsk olivenolie, saft og revet skal fra 1/2 citron, salt, peber og friskhakket rosmarin.

  6. Når grøntsagerne i ovnen er færdig, tag dem ud og lad dem køle lidt af.

  7. Skær så halvdelen af spidskålen ud i mindre stykker og bland det sammen med den færdigkogte quinoa, de søde kartoffelskiver og den hakkede rosmarin.

  8. Vend til sidst dressingen i og smag eventuelt til med salt og citron.

  9. Velbekomme!

Forrige
Forrige

Bowl med rodfrugtechips, halloumi, tatarsauce & ristede kerner

Næste
Næste

Halloumibowl med rødbedehummus & sød kartoffel