Salat med bagt spidskål, sød kartoffel, quinoa & rosmarin
Den her salat er en af mine yndlings! Den har den skønneste smagskombination; sødmen fra den bagte spidskål og de søde kartofler, friskheden fra citronskallen og skarpheden fra rosmarinen og quinoaen. Nemt og lækkert!
Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 25-30 min.
I alt: 40-45 min.
Nok til 3-4 pers.
HVAD SKAL DU BRUGE:
2 søde kartofler
1/2 spidskålshoved
3,5 dl ukogt quinoa
Olivenolie
Salt peber
DRESSING
2 spsk olivenolie
Saft af 1/2 citron
Skal af 1/2 citron
1,5 tsk frisk rosmarin
Salt
Peber
HVORDAN LAVER DU DEN:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skær spidskålshovedet over i 2-3 kvarte og skær de søde kartofler ud i skiver af ca. 1 cm tykkelse.
Vend begge dele i lidt olivenolie, salt og peber og bag det på en bageplade i ca. 25-30 min.
Kog undervejs quinoaen efter anvisning på indpakningen.
Dressingen laves af 2 spsk olivenolie, saft og revet skal fra 1/2 citron, salt, peber og friskhakket rosmarin.
Når grøntsagerne i ovnen er færdig, tag dem ud og lad dem køle lidt af.
Skær så halvdelen af spidskålen ud i mindre stykker og bland det sammen med den færdigkogte quinoa, de søde kartoffelskiver og den hakkede rosmarin.
Vend til sidst dressingen i og smag eventuelt til med salt og citron.
Velbekomme!