Salat med tomat, kaki, burrata, citronolie, balsamico og basilikum

En skøn, smuk og smagfuld salat med tomat, kakifrugt og burrata. Salaten er en luksuriøs kombination af sødme, syrlighed og cremethed. Citronolien og balsamicoglacen giver salaten en frisk og dyb smag, mens basilikum tilføjer et strejf af krydret elegance. Salaten er det perfekte enkle og elegante element på nytårsbordet eller til hverdagsaftener og weekender i det nye år.

Den søde, friske smag af kakifrugt giver et festligt pift og står smukt i kontrast til den cremede burrata og de syrlige tomater. Den silkebløde og rige burrata ost skaber en luksuriøs tekstur, som gør salaten til en ren fornøjelse. Med sin friske men sødmefulde citrusnoter tilfører citronolien salaten en lethed, der passer perfekt til både vinterens varme retter og nytårets elegante serveringer. Balsamicoglacens dybe sødme og syrlighed balancerer salaten og gør den til en meget harmonisk smagsoplevelse. De ristede pistacienødder giver en skøn sprød konsistens, som er perfekte til de andre ingredienser. Og så passer deres smukke grønne farve, til den friske basilikum, der fuldender salaten med sine aromatiske toner og giver den samtidig et smukt, visuelt løft.

  • Server den til nytårsmiddagen, som en elegant og festlig salat, der fungerer perfekt som enten forret eller tilbehør til nytårsmiddagens hovedret.

  • Server den på hverdagsaftener eller i weekender i det nye år, hvor det skal være enkelt, hurtigt og virkelig lækkert.

Med sine smukke farver og harmoniske smage vil den her salat ikke kun smage dejligt, men også pynte ethvert nytårsbord. Den kan nemt forberedes på forhånd, så du kan fokusere på resten af middagen. Server den som en frisk modvægt til de varme retter, og oplev, hvordan salaten bringer både elegance og balance til måltidet. Enkelt, raffineret og fyldt med skønne ingredienser.

Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 5 min.
Tilberedningstid: 5 min.
I alt:
 10 min.

Nok til 4 pers. som side 

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 4 bøf tomater

  • 1 kakifrugt

  • 1 burrata

  • Citronolie

  • Balsamicoglace 

  • En håndfuld basilikumblade

  • En håndfuld ristede pistacienødder

  • Salt og peber

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Hak pistacienødderne groft.

  2. Skær tomaterne ud i skæve både og skær kakifrugten i tynde skiver.

  3. Vend begge dele sammen med lidt citronolie i en skål og anret det så på et serveringsfad.

  4. Fordel burrataen udover og top med citronolie, balsamicoglace, basilikum, pistacienødder, salt og peber.

  5. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

GLUTENFRI Retten er naturlig glutenfri.

Forrige
Forrige

Grøn gazpacho med rugbrødsknas, basilikum og olivenolie

Næste
Næste

Puff-pastry bites til din nytårsaften