Grøn gazpacho med rugbrødsknas, basilikum og olivenolie
En smuk, grøn gazpacho, der både er frisk, smagfuld og fuld af tekstur. Den her opskrift kombinerer den cremede smag af avocado, den friske sødme fra pære, den søde krydderismag fra basilikum og den pikante varme fra grøn chili. Den toppes med sprød rugbrødsknas, friske basilikumblade og en skøn olivenolie, der binder det hele sammen. Den grønne gazpacho er perfekt som en let forret eller som en sofistikeret snack til nytårsaften – server gazpachoen i små glas, det gør den så elegant og smuk. Den klare, grønne farve og de dekorative toppings gør denne gazpacho perfekt til nytåret. Det sprøde rugbrødsknas og de friske basilikumblade tilføjer både tekstur og farve, mens olivenolien tilføjer en sofistikeret dybde.
Grønkålen fungerer som en næringsrig base, der giver gazpachoen sin karakteristiske grønne farve og friske smag. Avocadoen skaber en silkeblød og cremet tekstur, der gør gazpachoen fyldig og lækker. Pærerne tilføjer en diskret sødme, som balancerer de øvrige ingredienser perfekt. Den grønne chili giver gazpachoen en subtil varme, der gør den så skøn smagen og afbalancerer sødmen. Citronen tilfører en forfriskende syrlighed og rugbrødsknasen giver en skøn kontrast til den bløde gazpacho. Olivenolien er essentiel som topping! Den runder gazpachoen af med sin rige og aromatiske smag og giver et æstetisk visuelt præg.
Den her grønne gazpacho er et fremragende valg til nytårsmiddagen.
Du kan servere den i høje glas som en forret eller som en let snack til nytårstalen.
Du kan lave den på forhånd og blot toppe den inden servering, hvilket frigiver en masse tid til nærvær og samvær med dine gæster.
Den er sund og let og er en frisk start på en - måske - tungere nytårsmenu.
Overrask dine gæster med en elegant ret, der både er smuk og smagfuld. Den fungerer som en let forret til at starte middagen eller som en sofistikeret snack, mens I ser nytårstalen. Med sin kombination af friske og cremede elementer er denne grønne gazpacho den perfekte måde at begynde en festlig aften på.
Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.
Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.
Forberedelsestid: 5 min.
Tilberedningstid: 10 min.
I alt: 15 min.
Nok til 4 pers. som starter
HVAD SKAL DU BRUGE:
GRØN GAZPACHO
4 håndfulde grønkål
1 avocado
2 pærer
12 blade basilikum
Saft af 1 citron
4-5 dl vand
1/2-1 grøn chili
1 løg
1 spsk smør
TOPPING
2 skiver rugbrød
Salt og olivenolie
Olivenolie
Basilikumblade
HVORDAN LAVER DU DET:
Smuldr rugbrødet ud på en pande, vend det med salt og olivenolie og steg det til begynder at gyldne. Hæld det på en tallerken og lad det køle lidt af mens du laver gazpachoen.
Skær løget ud i tynde skiver og steg dem bløde i en smør på en pande.
Blend så løgene med resten af ingredienserne til den grønne gazpacho og smag den til.
Hæld gazpachoen på glas og top med rugbrødsknasen, basilikumblade og olivenolie. Velbekomme!
OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER
FORBEREDELSE Du kan sagtens lave både rugbrødsknas og selve gazpachoen nytårsmorgen eller sågar aftenen forinden. Blot opbevar begge dele i lufttætte beholdere og gazpachoen på køl. Hvis nødvendigt kan du hurtigt genriste rugbrødsknasen
GLUTENFRI Brug glutenfrit rugbrød eller andet glutenfrit brød.
LAKTOSEFRI For en laktosefri version, brug laktosefri eller plantebaseret smør.