Tærte med karameliserede løg, ricotta og mynte

Inden du lader dig skræmme af at hovedingrediensen i denne (vidunderlige) opskrift er løg, så læs videre. For denne opskrift på butterdejstærte med karameliserede løg, balsamico glace, ricottacreme og frisk mynte er en vidunderlig smagfuld ret, hvor lag af smag og teksturer smelter sammen i harmoni.

Løgene er omhyggeligt karameliserede for at frigive deres naturlige sødme og dybde. En drizzle af balsamico glace forstærker smagsoplevelsen og tilføjer en subtil syrlighed.

De karameliserede løg, placeres på en bund af silkeblød ricottacreme, som bringer en delikat og cremet karakter til tærten. Dens lette konsistens balancerer perfekt med de mere intense smagsnuancer fra løgene.

Et strejf af frisk mynte skaber en forfriskende kontrast og bringer en skøn urteagtig note til hvert bid.

Den karamelliserede sødme, den cremede ricotta og den friske mynte skaber en symfoni, dine smagsløg vil glædes over.

Prøv denne butterdejstærte med karameliserede løg, balsamico glace, ricottacreme og frisk mynte for en helt vidunderlig smagsoplevelse, der er utrolig nem at lave.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 30 min.
I alt: 40 min.

Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

LØGENE

  • 8-10 mellemstore zittaurløg (alm. løg)

  • 3 spsk smør

  • 1 spsk honning

  • 2 spsk balsamico glace

  • 0,5-1 dl vand

  • Et drys salt

TÆRTEN

  • 1 rulle butterdej

  • 250 g ricotta

  • 250 g skyr 

  • Balsamico glace til topping

  • Salt og peber

  • Olivenolie

  • En håndfuld frisk mynte til topping 

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.

  2. Skær løgene ud i tynde skiver af et par milimeters tykkelse. Steg dem ved mellemhøj varme i smør, honning og balsamico et par minutter til de begynder at brune. Tilsæt så vandet og læg låg over i 5 min. til løgene bliver bløde. Fjern låget efterfølgene og steg løgene færdige til alt vandet er fordampet. Stil dem så til side.

  3. Rør i ricotta og skyr sammen og smag til med lidt salt og peber.

  4. Rul butterdejen ud på et stykke bagepapir og læg det på en bageplade. Skær en rille ca. 2 cm fra kanten, langs kanten hele vejen rundt. Smør ricottacremen ud på den “inderste” rektangel og lad de 2 cm. være bare.

  5. Fordel så de karameliserede løg på ricottacremen. Stryg godt med olivenolie, salt og peber hen over og pensl også de bare kanter med lidt olivenolie.

  6. Bag tærten ved 200 graders varmluft i 25-30 min. men hold øje med, at kanterne ikke bliver for brændte.

  7. Når tærten er færdigbagt drysser du balsamico glace ud over tærten.

  8. Drys med frisk mynte og smag til med salt og peber.

  9. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

BAGETID Bag tærten ved 200 graders varmluft i 25-30 min. men hold øje med, at kanterne ikke bliver for brændte. Bagetiden varierer meget fra ovn til ovn, så det kan også være at du skal skrue ned til 180 grader, hvis din ovn bager lidt aggresivt.

Forrige
Forrige

Quinoasalat med bagte kikærter, syltede peberfrugter, kapers, dild og feta

Næste
Næste

Bagte rødbeder på bund af ricottacreme, toppet med rugbrødsknas og timian