Svampepasta med hvidløg, timian og parmesan
Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med Shroomy
Åhh, svampepasta - det slår bare aldrig fejl. Med frisk timian, hvidløg og en cremet parmesansauce indfanger den her opskrift det vidunderlige ved det enkle og velsmagende. Opskriften er lavet med kvalitetsrige østershatte fra Shroomy, som gør hele forskellen.
Svampene skiller sig virkelig ud med deres kødfulde tekstur og delikate, nøddeagtige smag. Og ved at dyrke dem selv med Shroomys growkits kan du sikre dig friske, lokalt dyrkede, økologiske svampe af højeste kvalitet. Hjemmedyrkning giver ikke kun en vidunderlig smagsoplevelse, men det er også mere bæredygtigt. Når svampene tilberedes med friske timianblade og stegt hvidløg tilføjes de en aromatisk dybde, der komplementerer deres skønne umami. Den cremede parmesansauce er lavet med bare friskrevet parmesan, kogende vand og olivenolie, som blendes sammen til en silkeblød sauce, der binder retten perfekt sammen. Afslut med et squish friskpresset citronsaft, der giver et let, syrligt touch og fremhæver smagen af svampene og parmesanen. Top med ekstra parmesan, salt og friskkværnet peber for at fuldende retten.
Nyd svampepastaen med en enkel salat på siden og server den både på hverdagsaftener eller i weekenden til dine gæster.
Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.
Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.
Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 10-15 min.
I alt: 20-25 min.
Nok til 4 pers.
HVAD SKAL DU BRUGE:
2 fed hvidløg
2-4 spsk frisk timian
300 g østershatte fra Shroomy
500 g linguine pasta
Olivenolie
PARMESANSAUCE
100 g revet parmesan
100 g kogende vand
30 g olivenolie
TOPPING
Parmesan efter smag og behag
Salt og peber
Squish citronsaft
HVORDAN LAVER DU DEN:
Riv svampene i mindre stykker og hak timianen fint.
Sæt så vand over til pastaen.
Knus hvidløgsfedene under en kniv og steg dem i godt med olivenolie på en pande et minuts tid.
Tilsæt timianen og steg med yderligere et minut. Tilsæt så svampene, skru en tak ned og lad dem stege til de bliver dejligt møre og gyldne.
Kog i mellemtiden pastaen efter anvisning på pakken og stavblend så ingredienserne til parmesansaucen til en ensartet sauce og stil den til side.
Når pastaen er færdig tilsætter du lidt mere olivenolie på panden, derefter pastaen og lidt pastavand (ca. en lille grydeskefuld) og rører det sammen.
Tilsæt så parmesansaucen og rør godt rundt, så det hele inkorporeres ved medium-høj varme.
Server så med salt, peber, parmesan og citronsaft. Velbekomme!
OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER
GLUTENFRI For en glutenfri version brug glutenfri pasta.
LAKTOSEFRI Brug laktosefri parmesan for en laktosefri version.