Fastelavnsboller uden tilsat sukker
Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med EASIS
For os handler det om, at mad skal være nydelsesfuldt - for alle. Også for dig der af den ene eller anden grund ikke ønsker tilsat sukker. Så her har du et bud på en vidunderlig fastelavnsbolle lavet uden tiltalt sukker - men som smager fuldstændig som om den var! Fastelavnsbollerne er fyldt med en silkeblød vaniljecreme, en rig remonce og så er de toppet med en mørk chokoladeganache – alt sammen lavet med produkter fra EASIS.
Dejen har fastelavnsbollens velkendte luftige og bløde tekstur og med EASIS Perfect Multisød Økologisk får du den skønneste sødme uden tilsat sukker.
Den fyldige vaniljecreme er lavet med EASIS Social Vanilla Vaniljepulver, der giver en naturlig og intens vaniljesmag. Kombineret med havredrik og lidt maizena får cremen en dejlig blød konsistens, der smelter på tungen. Den er sødet med EASIS Perfect Multisød Økologisk, som giver en let og velafbalanceret smag, men også uden tilsat sukker.
Remoncen er sødet med EASIS Perfect Multisød Økologisk og EASIS marcipan. Selvom at marcipanen er lavet uden tilsat sukker, tilfører den den helt rigtige mandelsmag.
Ganachen laves med EASIS Simply mørk Chokoladeknapper og fløde, som tilsammen skaber en intens og silkeblød topping. Den dybe smag af mørk chokolade giver fastelavnsbollerne det perfekte sidste touch og smager også helt fantastisk.
De her fastelavnsboller er et eksempel på, at du sagtens kan nyde en klassisk gammeldags fastelavnsbolle uden tilsat sukker. De passer perfekt til dig, der gerne vil nyde noget sødt og hyggeligt uden at gå på kompromis med hverken smagen eller teksturen. For produkterne fra EASIS gør det virkelig nemt at skabe alternativer uden tilsat sukker, der stadig smager himmelsk. Vi håber, at du nyder opskriften!
Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.
Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.
Forberedelsestid: 1 t.
Tilberedningstid: 1,5 t.
I alt: 2,5 t.
Nok til 6 stk.
HVAD SKAL DU BRUGE:
DEJ
20 g gær
0,75 dl havredrik
1 æg
250 g hvedemel
1/2 tsk salt
1/2 tsk kardemomme
60 g stuetempereret smør
CREME
2 æggeblommer
15 g maizena
2 dl havredrik
REMONCE
75 g stuetempereret EASIS marcipan
50 g stuetempereret smør
CHOKOGANACHE
1 dl fløde
HVORDAN LAVER DU DEM:
DEJEN
Tag smørret ud på køkkenbordet en time inden dejen skal laves.
Rør gæret ud i mælken, tilsæt æg, EASIS Perfect Multisød Økologisk, mel, salt og kardemomme og ælt dejen sammen (helst i en røremaskine) i 3-4 min. til den er samlet.
Tilsæt så smørret og rør i 9-10 min. ved middel hastighed til dejen er smidig og glat. Den kan være lidt klistret i starten, men den skal nok samle sig.
Lad så dejen hæve tildækket i en time på køkkenbordet. Lav i mellemtiden fyldet.
CREMEN
Pisk alle ingredienserne til cremen - undtagen havredrik - sammen i en skål.
Varm havredrikken op i en lille gryde og hæld det så over i skålen og pisk det sammen med det andet.
Hæld så det hele tilbage i gryden og varm det op under omrøring til det tykner til en creme. Hæld det tilbage i skålen og lad det køle helt af.
REMONCE
Rør EASIS marcipan, smør og EASIS Perfect Multisød Økologisk sammen til en ensartet remonce.
FORM FASTELAVNSBOLLERNE
Rul så dejen ud i på et meldrysset bord så den måler en rektangel på 39x26 cm. og skær 6 kvadrater på 13x13 cm.
Læg en stor tsk creme og en stor tsk remonce i midten af kvadraterne og saml fastelavnsboller. Se her hvordan de samles.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem så efterhæve tildækket i 20 min.
Forvarm din ovn på 200 graders varmluft, pensl fastelavnsbollerne med et sammenpisket æg og bag dem i 15-16 min. til de er gyldne.
Lad dem køle af i 10-15 min. mens du laver ganachen.
GANACHE
Put EASIS Simply mørk Chokoladeknapper i en skål.
Varm fløden op i en lille gryde og hæld den så over chokoladeknapperne, mens du rører energisk i midten af massen med en dejskraber.
Bliv ved indtil fløden og chokoladen er smeltet sammen til en ensartet ganache.
Dyb så fastelavnsbollerne i ganachen. Velbekomme!
OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER
MÆLK Du kan sagtens bruge almindelig mælk eller en anden form for plantedrik.
LAKTOSEFRI Ønsker du en laktosefri fastelavnsbolle, bruger du blot laktosefri smør og fløde.