Sprøde majsfritter i buddha bowl

Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med Bonduelle

Sprøde, gyldne majsfritter med en naturlig sødme fra majsene og en cremet saltet smag fra fetaen. De sprøde majsfritter er lavet med Bonduelles crispy majs, som har en sød, naturlig smag, en fast konsistens og et sprødt bid - og så er de klar til brug direkte fra dåsen, hvilket gør dem nemme og hurtige at bruge. 

I denne nærende og farverige buddha bowl kombineres de sprøde majsfritter med en masse teksturer og smage, som gør måltidet både spændende og mættende. 

De søde kartofler bages så de får en karamelliseret overflade og et blødt, cremet indre. Deres let nøddeagtige og søde smag skaber en perfekt kontrast til de sprøde fritter. Avocadoen tilføjer en lækker fyldighed til bowlen og bidrager med sunde fedtstoffer, som giver en behagelig mundfølelse. Quinoa er en næringsrig superfood med en let nøddeagtig smag og en luftig tekstur. Når den kombineres med Bonduelles sprøde majs, får du en skøn balance mellem lethed og saftighed i hver mundfuld. De sprøde, friturestegte libanesiske fladbrød tilføjer et ekstra crunch til buddha bowlen og er gode at dyppe i den lækre hummus. De syltede chilier eller peberfrugter giver en smule syre og et hint af varme, der giver smagsløgene et kick og balancerer det søde og det salte i bowlen virkelig skønt.

Et tip er, at lave dobbeltportion af majsfritterne, så kan du fryse dém ned du ikke får spist og kan gemme dem til andre skønne måltider. 

Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 15-20 min.
Tilberedningstid: 20-25 min.
I alt: 35-40 min.
 

Nok til 4 pers. 

HVAD SKAL DU BRUGE:

MAJSFRITTER

  • 80 g hvedemel

  • 1-2 tsk salt

  • 1 æg

  • 3 dåser majs fra Bonduelle a 150 g

  • Et halvt bundt bredbladet persille eller koriander 

  • 1 lille løg

  • 1 fed hvidløg

  • 120 g feta

  • 1 l solsikkeolie til stegning

BUDDHA BOWL

  • 300 g quinoa

  • 1 dåse majs fra Bonduelle a 150 g

  • 3 søde kartofler

  • 2 avocadoer

  • 2 poser blandet salat

  • 200 g hummus

  • Olivenolie 

ANDET

  • 2 libanesiske fladbrød 

  • Syltede chilier eller syltede peberfrugter 

HVORDAN LAVER DU DEM:

TILBEHØR

  1. Forvarm din ovn på 220 graders varmluft. Skær de søde kartofler ud i både, vend dem i olivenolie, salt og peber og bag dem i 15-20 min. 

  2. Kog quinoaen i mellemtiden og vend den efterfølgende med en dåse drænede majs. 

MAJSFRITTER

  1. Rør først mel, salt og æg sammen. Vend så majsene (drænet for væske) i.

  2. Hak krydderurter, løg og hvidløg fint og vend det i. Smuldr til sidst feta og vend det med. 

  3. Varm solsikkeolie i en dyb pande og friter majsfritterne i solsikkeolien. 

  4. Skær de libanesiske fladbrød ud i trekanter og fritér også dem i solsikkeolien til sidst. 

ANRET

  1. Server som færdiganrettede buddha bowls som på billedet eller som en byg-selv-salat. Velbekomme! 

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

GLUTENFRI Ønsker du en glutenfri variant kan du erstatte hvedemelen med glutenfri hvedemel eller kikærtemel. Brug også glutenfrit fladbrød.

LAKTOSEFRI For en laktosefri variant kan du bruge laktosefri feta. 

NEDFRYSNING Lav dobbeltportion af majsfritterne, så kan du fryse dém ned du ikke får spist og kan gemme dem til andre skønne måltider. 

Forrige
Forrige

Marry me butterbeans

Næste
Næste

Hasselback søde kartofler med sauce verte og ristede nødder