Marry me butterbeans

Marry Me Butterbeans – en fyldig, cremet og smagfuld ret, der er klar på blot 15 minutter! Møre butterbeans, solmodne soltørrede tomater, aromatiske krydderier og en cremet sauce - en vegetarisk ret, der smager SÅ vidunderligt. Den er naturlig glutenfri og kan snildt gøres laktosefri efter behov.

Hvis du begår dig på sociale medier, er du måske stødt på en variation af den her ret. Vi har lavet en vegetarisk udgave med møre butterbeans, der absorberer den krydrede sauce så lækkert og tilfører retten en masse protein.

De proteinrige og cremede bønner absorberer smagen fra krydderierne og skaber en silkeblød konsistens. Lagen fra bønnerne bruges til at give retten en ekstra dybde og naturlig fylde. Løg og hvidløg sauteres i den aromatiske olie fra de soltørrede tomater og danner basen for en dyb og intens smag. De soltørrede tomater er fyldt med umami og en koncentreret sødme, der tilfører retten en lækker, intens smagsdybde. Olien fra tomaterne bruges til at give ekstra smag og en silkeblød tekstur. Chiliflager og timian er en perfekt balance mellem varme og krydderi, som løfter retten og giver den et let pift. Den friske spinat tilføjer friskhed, en smuk farve og en let jordet smag, der komplementerer de cremede butterbeans. Creme fraichen gør retten lækker cremet og samler alle smagene i en harmonisk sauce. OBS. den kan nemt erstattes med en laktosefri variant.

Retten er utrolig nem og hurtig at lave – den er færdig på kun 15 minutter. Den er proteinfyldt og mættende – perfekt som et nærende vegetarisk måltid. Den er naturligt glutenfri og kan laves laktosefri og så er den perfekt til både hverdag og i weekenderne til gæster – server den med godt brød eller en frisk salat på siden.

Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 5 min.
Tilberedningstid: 10 min.
I alt:
 15 min.

Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 2 løg

  • 4 fed hvidløg

  • 3 tsk tørret timian

  • 2 tsk chiliflager

  • 140 g soltørrede tomater + 1 dl olie herfra

  • 4 dåser butterbeans + 12 spsk lage 

  • 4 spsk creme fraiche

  • 60-70 g frisk spinat

  • 2-3 tsk salt

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Hak løg, hvidløg fint og skær de soltørrede tomater ud i små stykker.

  2. Dræn butterbeansene, men gem lagen fra den ene dåse i en seperat skål.

  3. Hæld olien fra de soltørrede tomater på panden, steg løg og hvidløg et minuts tid.

  4. Tilsæt så timian, chiliflager og soltørrede tomater og steg med et par minutter.

  5. Tilsæt så butterbeans og lagen, skru lidt ned for varmen og lad det simre nogle minutter.

  6. Tilsæt så creme fraiche, spinat og salt, lad det simre yderligere et minuts tid et voilá.

  7. Nyd det evt. med en skøn salat på siden eller noget godt brød til. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

GLUTENFRI Retten er naturlig glutenfri.

LAKTOSEFRI Brug laktosefri creme fraiche for en laktosefri variant.

Næste
Næste

Sprøde majsfritter i buddha bowl