Hasselback søde kartofler med sauce verte og ristede nødder

Leder du efter en smuk og velsmagende ret, der kombinerer sprødhed, cremethed og dybe umami-noter? Disse hasselback søde kartofler med sauce verte og ristede mandler er det perfekte valg! De søde kartofler får en sprød kant og en blød, karamelliseret midte, mens den grønne sauce af butterbeans, basilikum, spinat og feta tilfører en fløjlsblød tekstur og frisk smag. Den knasende topping af saltede, ristede mandler og frisk dild giver det sidste løft – en ret, der både er smuk på tallerkenen og vidunderlig i smagen.

Og så er retten fyldt med vitaminer, mineraler og gode fedtsyrer, den kan nemt laves laktosefri og den nemme og hurtige tilberedning gør den perfekt til både hverdagsmiddage og til gæsteserveringer i weekenden.

Prøv denne nemme og lækre opskrift – den vil forhåbentlig hurtigt blive en favorit i dit køkken!

Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 15-20 min.
I alt:
 25-30 min.

Nok til 2-3 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 6 søde kartofler

  • Salt og peber

  • Olivenolie

  • En stængel rosmarin

SAUCE VERTE

  • 1/2 dåse butterbeans

  • 75 g frisk spinat 

  • 120 g feta  

  • 1 spsk olivenolie

  • Saft af 1/4 citron

  • 1 stor håndfuld basilikumblade

  • Salt og peber

  • Evt. et par isterninger

TOPPING

  • 4-5 stilke afskåret dild 

  • 2 spsk saltede, ristede mandler

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Forvarm din ovn på 220 graders varmluft.

  2. Skræl dine søde kartofler, halver dem og læg dem med skærefladen nedad. Læg evt. en spisepind på hver side af en halvdel og skær så riller ned i den med et par mm. afstand (spisepindene forhindrer dig i at skære igennem). Fortsæt med de andre halvdele.

  3. Læg dem på en bageplade med bagepapir, drys med godt med i olivenolie, salt, peber og rosmarin og bag dem så i 15-20 min. De må gerne være brankede på overfladen.

  4. Lav i mellemtiden sauce verten ved at blend alle ingredienserne sammen. Husk at smag den til. OBS. Put kun isterninger i hvis du ønsker en mere cremet konsistens.

  5. Smør så den smukke grønne creme i bunden af dit serveringsfad, anret hasselback søde kartoflerne ovenpå og top med saltede, ristede mandler og afskåret dild. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

GLUTENFRI Retten er naturlig glutenfri.

LAKTOSEFRI Ønsker du en laktosefri version brug da laktosefri feta.

Forrige
Forrige

Sprøde majsfritter i buddha bowl

Næste
Næste

Filodejstærte med aubergine, sød kartoffel og feta