Salat med linser, stegte majs, bagte søde kartofler, syltede rødløg og bredbladet persille

Dejlig salat med linser, stegte majs, bagte søde kartofler, syltede rødløg og bredbladet persille.

De grønne linser udgør salatens proteinrige base, der tilføjer et godt bid og en skøn tekstur til salaten. Linsernes nøddeagtige smag og fyldige konsistens giver en tilfredsstillende base for det hele.

De stegte majs bidrager med en gylden sprødhed og en dyb, ristet smag til salaten. Deres sødme og knasende tekstur skaber en lækker kontrast til de andre ingredienser.

De bagte søde kartofler tilføjer også en sødmefuld fylde til salaten med deres bløde, karamelliserede tekstur og rige smag. Kartoflernes naturlige sødme skaber, sammen med majsene, en skøn balance med de andre elementer i retten.

De syltede rødløg tilfører en syrlig elegance til salaten med deres pikante smag og bløde, delikate tekstur. Løgenes syrlighed skærer igennem salatens fyldige smag og tilføjer en frisk og livlig dimension.

Ligesom de syltede rødløg tilfører den bredbladede persille en skøn friskhed og skaber den perfekte kontrast til de sødere elementer. Og så tilfører det en smuk grøn nuance til salaten.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 25-30 min.
I alt: 35-40 min.

Nok til 4 pers. som side 

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 1 stor sød kartoffel

  • 200 g grønne linser

  • 1 dåse majs

  • 1 dåse kikærter

  • 1 glas kapers  

  • 4-5 spsk syltede rødløg

  • 2 håndfulde bredbladet persille

  • Olivenolie

  • Salt og peber

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Forvarm din ovn på 220 graders varmluft.

  2. Skær den søde kartoffel ud i mindre stykker, dræn majs, kikærter og kapers for lage og vend det hele i olivenolie, salt og peber. Bag det i 20-25 min. til det har fået en sprød overflade. Vend det evt. undervejs.

  3. Kog i mellemtiden linserne efter anvisning på indpakningen.

  4. Hak den bredbladede persille og rødløgene groft.

  5. Når linserne har kogt færdigt og sød kartoffel, majs, kikærter og kapers er bagt færdig vender du det hele sammen med persille, rødløg og evt. lidt mere salt.

  6. Velbekomme!

Forrige
Forrige

Burrata med ræddiker, appelsin og olivenolie

Næste
Næste

Linsepandekager med aubergine, kikærter, hummus og grønkålpesto