Burrata med ræddiker, appelsin og olivenolie
Cremet burrata serveret på en bund af papirtynde skiver ræddike og appelsin, drysset med basilikumolie, salt og peber. Ikke alene er retten smuk og indbydende, men det smager også så skønt og friskt og udgør den perfekte side til enten pastaretter, salater, som dip til brød eller som en del af en større servering.
Med sin bløde og cremede konsistens, sin fyldige smag og sin luksuriøse tekstur bringer burrataen en skøn elegance til retten.
De papirtynde skiver af ræddike tilføjer en frisk knasende tekstur til retten. Ræddikernes lyse og sprøde karakter skaber en fantastisk kontrast til den cremede burrata.
Appelsinskiverne tilfører en saftig sødme og en skøn friskhed, der sammen med ræddikkerne skaber den perfekte balance til den federe burrata.
Basilikumolien tilføjer en aromatisk finesse til retten med sin friske og urteagtige smag. Oliens duftende basilikumnoter løfter smagsprofilen og giver en subtilt krydret finish. Har du ikke basilikumolie, kan du også sagtens bruge en god olivenolie, det vil tilføre det samme skønne twist.
Salten og peberet bringer en smagfuld balance til retten ved at fremhæve og forstærke de øvrige smagsnuancer og giver en velafbalanceret og tilfredsstillende smagsoplevelse.
Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.
Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.
Forberedelsestid: 5 min.
Tilberedningstid: 5 min.
I alt: 10 min.
Nok til 4 pers. som side
HVAD SKAL DU BRUGE:
2 burrata
1 ræddike
1 øko appelsin
Basilikumolie (se opskrift her) eller olivenolie
Flagesalt
Peber
HVORDAN LAVER DU DEM:
Skyl ræddike og appelsin grundigt og skær begge dele i papirtynde skiver.
Anret i bunden af dit serveringsfad og anret burraterne ovenpå.
Drys med basilikumolie eller en god olivenolie, salt og peber.
Nyd på siden af salater, pastaretter, til noget lækkert brød eller som en dip til grøntsagsstænger.
OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER
APPELSIN Husk at bruge økologiske appelsiner, så kan du sagtens spise skrællen. Du kan også sagtens pille appelsinerne inden, hvis du synes det bliver for bittert.
BASILIKUMOLIE Har du ikke basilikumolie, kan du også sagtens bruge en god olivenolie, det vil tilføre det samme skønne twist.