Gnocchi med salvie, smør & ovnbagte tomater

Enkel, nem og velsmagende opskrift på gnocchi, der omfavner det simple og smagfulde. Disse kartoffelgnocchi er delikat kombineret med bagte tomater, forførende salvie, smør, frisk citron og den uundværlige rigdom fra parmesan.

Disse gnocchiers bløde tekstur, sprøde kant og delikate smag er grundlaget for denne enestående ret.

De bagte tomater tilføjer en sød og intens smag, der eksploderer i munden. Hver tomat er som en saftig perle af sommersmag. Jeg vil anbefale at bruge små tomater; cherrytomater, små blommetomater, san marzano mm., da de bliver så dejligt søde efter bagningen.

Den aromatiske salvie kombineret med smøret bringer en dybde af smag med en nøddeagtig aroma og en subtil bitterhed. Det omslutter gnocchiene som en krammende smagsoplevelse.

Citronen giver retten et friskt og syrligt pift, der balancerer de rige smagsnuancer.

Parmesanosten er prikken over i’et. Dens rige og nøddeagtige smag fuldender retten med en perfekt afstemt saltet undertone.

Til slut er gnocchiretten toppet af med frisk persille for at give den et friskt urtet strejf, som smager så dejligt.

Prøv denne lækre kombination af gnocchi, bagte tomater, salvie, smør, citron og parmesan. Den er så smagsfuld, nem at tilberede og tager ikke meget mere end en halv times tid at lave.

OBS. Det kan være du skal have to pander i spil, så gnocchierne kan være der! I det tilfælde, fordel da ingredienserne ligeligt mellem de to pander.

Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 15-25 min.
I alt: 30-40 min.

Nok til 3-4 personer

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 500 g cherrytomater, san marzano eller små blommetomater

  • 800 g gnocchi

  • 4 spsk revet parmesan ost (+ ekstra til topping)

  • 1,5 dl gnocchivand

  • 15-20 salvieblade

  • Citronskal af 1 citron

  • 4 spsk plantesmør

  • 2 spsk olivenolie

  • Frisk persille

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Forvarm din ovn på 220 graders varmluft.

  2. Skær tomaterne over på midten, vend dem i lidt olivenolie, salt og peber og bag dem ved 220 grader i 15-20 min.

  3. Når tomaterne er ved at være færdige sætter du vand over til at koge til gnocchierne. Når vandet koger tilsætter du 1 tsk salt og gnocchierne.

  4. Steg salviebladene i smørret på en pande ved medium varme.

  5. Riv derefter citronskallen i. Efter et par minutter vil gnocchierne begynde at flyde ovenpå vandet - det betyder de er færdige. Tilsæt dem på panden sammen med 1,5 dl gnocchivand, salt og peber. Riv parmesanosten hen over og vend det rundt i.

  6. Tilsæt så tomater, olivenolie og steg gnocchierne et par minutter til. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

  7. Server med frisk persille, friskkværnet peber og revet parmesan på toppen. Velbekomme!

Forrige
Forrige

Blomkål med kikærter og dild

Næste
Næste

Rødbederisotto med ricotta og timian