Blomkål med kikærter og dild

Lav denne nemme og lækre opskrift på store stykker stegte blomkål, perfekt kombineret med proteinrige kikærter, æblevineddike, afskåret dild, honning og et strejf af tørret chili. En ret der er perfekt til en travl hverdag eller hvis du vil forkæle dig selv og andre i weekenden.

De store stykker stegte blomkåls robuste tekstur og nøddeagtige smag forstærkes ved stegning og skaber en kontrastfuld base for smagsoplevelsen.

De saftige kikærter tilføjer en dejlig proteinrig bid og absorberer alle de lækre smage fra retten, hvilket gør dem til en nøglekomponent i den her skønne ret.

Æblevineddiken bringer en forfriskende syrlighed til retten, der skaber balance og fremhæver de naturlige smagsnuancer.

Honningen bidrager med en subtil sødme, der balancerer æblevineddikens syrlighed perfekt. Dertil giver de tørrede chiliflager en varmende fornemmelse og en skøn kant til hver enkelt bid.

Afskåret dild tilfører en friskhed og let anisagtig aroma, der komplimenterer blomkålen og kikærterne virkelig lækkert.

Denne kombination af ingredienser skaber en symfoni af smag og teksturer på tallerkenen. Denne opskrift på stegt blomkål med kikærter, æblevineddike, afskåret dild, honning og tørret chili er en dejlig smagefuld ret fyldt med forskellige teksturer og smagsnuancer.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 20-30 min.
I alt:
 30-40 min.

Nok til 2 pers. som hovedmåltid / 4 pers. som side 

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 2 fed hvidløg

  • 1 blomkålshoved

  • 1 tsk tørret chili

  • 1 tsk stødt ingefær

  • 400 g kogte ingridærter / kikærter

  • 2-3 spsk æblevineddike

  • 2 spsk honning 

  • 0,5-1 dl vand

  • Olivenolie

  • 1/2 bundt afskåret dild 

  • Salt og peber 

HVORDAN LAVER DU DET: 

  1. Skær blomkålen ud i 6 store både.

  2. Steg begge skæreflader i olivenolie et par minutter på en dyb pande, så de får en mørk stegeflade. OBS. Alt afhængig af hvor stor blomkålen er, kan det være du skal have to dybe pander i spil.

  3. Tilsæt så hvidløg (skåret ud i store stykker), kikærter, honning, lidt salt, peber, tørret chili, halvdelen af den grofthakkede dild, æblevineddiken og halvdelen af vandet. 

  4. Skru lidt ned for varmen (7/9) og lad det simre under låg i 10 min. Steg det derefter færdig i 5 min. uden låg (tilsæt evt. resten af vandet hvis det behøves).

  5. Det er færdigt, når du kan stikke en kniv gennem blomkålen og den er blevet mør uden at have mistet bid. 

  6. Server med resten af dilden og evt. lidt salt og peber. Velbekomme!  

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

DILD Det er vigtigt, at du bruger afskåret dild (som det, der kan købes i fx Føtex, Netto ellers hos grønthandlere), da det har en helt anden og meget mere rig smag end det der kan købes ”i potte/jord”.  

TILBEREDNING Pas på med at give blomkålen for meget, da det så kan gå hen og blive smattet. Der skal stadig være bid i den, men det skal være så mør, at du uden problemer kan skære igennem den uden problemer.  

Forrige
Forrige

Basilikumolie

Næste
Næste

Gnocchi med salvie, smør & ovnbagte tomater