Gnocchi med butterbeans og grøn pestosauce
Den her ret har smæk på grøntsager, sunde fedtstoffer og protein. Gnocchi med butterbeans og en cremet grøn pestosauce er så nem at lave, fyldt med smag og tekstur og kan tilpasses både glutenfri og laktosefri behov. Gnocchiens bløde konsistens kombineret med de fyldige butterbeans og en frisk sauce af hjemmelavet grønkålspesto gør retten både mættende og virkelig lækker. Perfekt til travle dage eller som en imponerende vegetarisk hovedret.
Retten er hurtig og enkel og er klar på ca. 20 minutter. Den er nærende og mættende, da bl.a. butterbeans og grønkål tilføjer masser af protein, fiber og næring. Den grønne pestosauce med miso, parmesan og citron giver en rig og afbalanceret smag og skøn cremet konsistens. Og så er den nem at justere til særlige kostbehov som glutenfri eller laktosefri.
Server retten som hovedret med en frisk grøn salat og lækkert brød på siden. Du kan også servere den som en del af en større buffet og så smager den også fantastisk kold eller let lunet dagen efter til frokost.
Den her gnocchiret med butterbeans og hjemmelavet grøn pestosauce er en perfekt kombination af smag, tekstur og nem tilberedning. Med dens cremede grønne sauce og mættende ingredienser er den et hit både til hverdag og i weekenderne. Prøv den af! Vi håber, at du kan lide den.
Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.
Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.
Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 10 min.
I alt: 20 min.
Nok til 2-3 pers.
HVAD SKAL DU BRUGE:
250 g gnocchi
1 dåse butterbeans
1 fed hvidløg
Olivenolie
SAUCE
70 g lys miso
8 spsk vand
90 g grønkål
40 g parmesan
2 tsk honning
Saft af 1/2 citron
Salt og peber
TOPPING
Parmesan til topping
Citronolivenolie
HVORDAN LAVER DU DET:
Lav først saucen ved at stavblend/blend alle ingredienserne til den sammen. Den må gerne have en lidt grov tekstur, men det er en smagssag.
Kog gnocchierne i vand 1 min. tid. Når de flyder op til overfladen putter du dem i en skål. Gem 1/4 dl kogevand.
Varm olivenolie op i en pande. Kvas hvidløgsfedet under en kniv og steg det (helt) i et halvt minuts tid. Tilsæt så gnocchier og butterbeans (drænet for læge) og steg med i et minuts tid.
Tilsæt den grønne pestosauce, skru ned til medium varme og rør det godt sammen.
Tilsæt også lidt kogevand under omrøring. Lad det simre i 5-6 min. og når du synes det er kogt nok ind, serverer du det med parmesan og citronolivenolie på toppen. Velbekomme!
OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER
CITRONOLIVENOLIE Har du ikke citronolivenolie derhjemme kan du bruge en god olivenolie og lidt citronskal.
GLUTENFRI For en glutenfri version, brug da glutenfri gnocchi og miso (fx Hatcho miso). Mange lyse misoer er glutenfri, men tjek alligevel.
LAKTOSEFRI For en laktosefri version brug da laktosefri eller vegansk parmesan og tjek også dine gnocchier for laktose.