Glutenfri porretærte med parmesan

Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med Oliviers & Co 

Den skønneste kombination kommer i form af den her glutenfrie porretærte med parmesan og en side af en frisk blodappelsinsalat med butterbeans. Lækre konsistenser, dybe smagsnuancer og en dejlig friskhed.

  • Tærtebunden er lavet af en kombination af ærtemel og boghvedemel, der sammen med klassisk græsk ekstra jomfru olivenolie fra Oliviers & Co giver en vidunderlig, nøddeagtig smag og en saftig og sprød konsistens.

  • Porrer rummer så meget potentiale hvad angår smag og konsistens. Her steges de i klassisk græsk ekstra jomfru olivenolie sammen med hvidløg, indtil de opnår en delikat karamellisering og en dyb smag. Kombineret med parmesan og den krydrede æggestand med fennikelfrø og chiliflager skabes en fyldig smag.

  • Toppingen på tærten er også helt afgørende for dens dejlige smag; den smukke, smaragdgrønne L’Extraverte ekstra jomfru olivenolie tilfører en vidunderlig græsagtig og intens smag, der løfter smagene i porretærten. Som en fløjsblød og sødmefuld afslutning toppes tærten med den økologiske Premium Balsamico, der giver tærten et elegant og velafbalanceret touch.

  • Som tilbehør er den friske blodappelsinsalat med butterbeans helt perfekt. Saftige stykker af blodappelsin tilfører syrlig sødme, butterbeansene tilføjer protein og en skøn tekstur, mens appelsinskal og frisk mynte giver salaten et aromatisk og dekorativt finish. Det hele vendes i L’Extraverte ekstra jomfru olivenolien og den SÅ delikate mangoeddike, der med dens sødmefulde syrer, fungerer perfekt sammen med den græsagtige L’Extraverte ekstra jomfru olivenolie.

Den her glutenfri porretærte med parmesan og blodappelsinsalat er et pragteksemplar på, hvordan du sagtens kan bruge og nyde kvalitetsingredienser på hverdagsbasis. Produkterne fra Oliviers & Co sikrer, at hver en bid emmer af vidunderlige smagsnuancer, hvad end det er deres udsøgte L’Extraverte ekstra jomfru olivenolie, deres økologiske Premium Balsamico, deres klassiske græske ekstra jomfru olivenolie eller deres sødmefulde mangoeddike.

Server den til hverdag eller som et elegant indslag til middagsgæster i weekenden – uanset hvad vil den med garanti imponere. God fornøjelse med den! 

Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 20-25 min.
Tilberedningstid: 35 min.
I alt:
 ca. 1 t. 

Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

TÆRTEBUND

FYLD

ÆGGESTAND

  • 5 æg

  • 1 dl havredrik/alm. mælk 

  • 1 tsk fennikelfrø 

  • 1/2 tsk chiliflager 

  • Salt og peber

TOPPING

SALAT

HVORDAN LAVER DU DET:

TÆRTEBUND

  1. Forvarm din ovn på 180 graders varmluft. 

  2. Rør salt, ærtemel og boghvedemel sammen i en skål. Tilsæt vand og klassisk græsk ekstra jomfru olivenolie og rør det sammen - først med en ske og så med med hænderne, så dejen bliver godt sammenhængende.

  3. Pensl din tærteform med lidt af olivenolien - vi brugte en rektangulær form 30x20 cm, men du kan sagtens bruge en rund form. Rul så dejen ud på et meldrysset bord og læg den i tærteformen. Er dejen for porøs til at komme helskindet i formen, trykker du den bare ned i formen med fingrene - bare sørg for, at den ikke bliver for tyk. 

  4. Forbag den så i 8 min. og klargør porrerne. 

FYLD 

  1. Skær porrerne til, så de passer til din form, halver dem og rens dem grundigt.

  2. Steg dem så i 5-6 min., med skærefladen nedad, i klassisk græsk ekstra jomfru olivenolie sammen med to knuste fed hvidløg, salt og peber. Stegefladen skal være godt branket og porrerne let møre. 

  3. Pisk ingredienserne til æggestanden sammen i en skål og fordel parmesanen i den forbagte tærtebund.

  4. Anret porrerne, tæt på hinanden med skærefladen opad, ovenpå parmesanen og hæld forsigtigt æggestanden ned mellem porrerne. Bag så tærten ved 180 graders varmluft i 35 min. 

SALAT

  1. Lav i mellemtiden salaten. Skær skrællen af blodappelsinerne og skær dem ud i mundrette stykker.

  2. Skyl butterbeansene fri fra lage, dub dem tørre og vend dem med blodappelsinerne, L’Extraverte ekstra jomfru olivenolie, mangoeddike, appelsinskal, halvdelen af myntebladene, salt og peber i en skål.

  3. Anret det på et serveringsfad og top med ekstra af den smukke L’Extraverte ekstra jomfru olivenolie og resten af myntebladene. 

TOPPING

  1. Når tærten er bagt færdig, topper du den med frisk timian, den vidunderlige balsamico, L’Extraverte ekstra jomfru olivenolie og et nip flagesalt. Velbekomme! 

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

GLUTENFRI Tærten og salaten er naturlig glutenfri.

LAKTOSEFRI For en laktosefri version, brug en laktosefri eller vegansk mælk og laktosefri parmesan. 

Forrige
Forrige

Satayspyd med agurkesalat og peanutsauce

Næste
Næste

Vegetar bolognese med svampe og linser