Bagte gulerødder og butterbeans på bund af sauce verte

Virkelig lækker opskrift på bagte gulerødder og sprøde butterbeans serveret på en silkeblød, grøn avocadocreme. De søde, karamelliserede gulerødder kombineret med krydret garam masala og sprødheden fra butterbeans skaber en skøn harmoni. Toppet med ristede pinjekerner og frisk basilikum, er den her ret både sund, mættende og fuld af smag. Perfekt som et let hovedmåltid eller som en salat på siden af en tærte, veggiedeller eller lignende.

De søde og lette gulerødder bliver karamelliserede i ovnen, hvilket fremhæver deres naturlige smag. Den krydrede garam masala og et strejf af chili giver dem et varmt og krydret twist, der balancerer deres sødme. Butterbeans får en sprød overflade i ovnen og en blød indre tekstur. De er rige på plantebaseret protein og fibre, hvilket gør dem til et sundt og mættende element i retten. Hovedingrediensen i den silkebløde sauce verte er avocado, der bidrager med en cremet konsistens og en mild, smøragtig smag, der komplementerer de krydrede gulerødder og butterbeans. Grønkål (eller spinat) giver en frisk og let bitter note i saucen, samtidig med at det tilfører masser af vitaminer og en intens grøn farve. Den salte og let skarpe smag fra parmesan (eller feta) giver en dybde til avocadocremen, der balancerer citronens syrlighed. Den friske syre fra citronen løfter cremen og giver en dejlig lethed, som harmonerer med avocadoens cremede tekstur. De ristede pinjekerner tilføjer en nøddeagtig smag og en lækker knas, som giver retten ekstra dimension og kontrast. Og de friske basilikumblade giver en let krydret smag, som fuldender retten med et strejf af friskhed.

De her bagte gulerødder og butterbeans på avocadocreme er en perfekt kombination af smag, sundhed og æstetik. De krydrede, søde gulerødder og sprøde butterbeans harmonerer smukt med den cremede, friske avocadocreme og toppes med knasende pinjekerner og basilikum. Retten er en fryd for både øjne og smagsløg – og med sine nærende ingredienser er den lige så sund, som den er lækker.

Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 40 min.
I alt:
 55 min.

Nok til 4 pers. som side 

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 800 g økologiske gulerødder

  • 1/2 dåse butterbeans

  • Olivenolie

  • Salt og peber

  • 1-2 tsk garam masala

  • 1 tsk chiliflager

SAUCE VERTE

  • 1/2 dåse butterbeans

  • 75 g grønkål / spinat 

  • 1 avocado

  • 50 g parmesan eller feta  

  • Evt. 1/2 fed hvidløg

  • 1 spsk olivenolie

  • Saft af 1/2-1 citron

  • 20 basilikumblade

  • Salt og peber

  • Et par isterninger

TOPPING

  • 2 spsk ristede pinjekerner

  • 6-8 blade basilikum

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Forvarm din ovn ved 220 graders varmluft.

  2. Vask gulerødderne (og skræl dem hvis du ønsker), skær top og bund af. På en bageplade beklædt med bagepapir vender du gulerødder og butterbeans (drænet for lage) i olivenolie, salt, peber, chiliflager og garam masala. Bag det så i 40 min. til gulerødder er møre og butterbeans sprøde.

  3. Forbered i mellemtiden sauce verten, ved at blend alle ingredienserne sammen og smag den til.

  4. Rist pinjekernerne på en tør pande og stil dem til side.

  5. Smør så den smukke grønne creme i bunden af dit serveringsfad, anret de bagte gulerødder og butterbeans ovenpå og top med ristede pinjekerner og basilikum. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

PARMESAN/FETA Parmesanosten vil give en mere subtil dybde til cremen, hvor fetaen vil give en mere saltet undertone.

GLUTENFRI Retten er naturlig glutenfri.

LAKTOSEFRI For en laktosefri variant kan du erstatte parmesan/feta med en laktosefri eller plantebaseret variant.

Forrige
Forrige

Tostadas med sprøde majs, svampe, parmesanost og koriander

Næste
Næste

Tikka masala med halloumi og blomkål