Æggekage med tofu crumble og koriander
Æggekage med krydret tofu crumble og koriander - en lækker kombination af klassisk comfort-food og mere moderne smagsnuancer. Den luftige æggekage danner en luftig base, mens den sprøde og krydrede tofu crumble tilføjer tekstur og dybde. Friske koriander, lime og syltede grøntsager giver retten et løft af friskhed og syrlighed, der gør den til noget helt særligt. Og så er den fyldt med ingredienser, der både smager fantastisk og er godt for kroppen.
De cremede æg giver æggekagen en blød og saftig tekstur med en subtil sødme fra de stegte løg og hvidløg. Den sprødstegte tofu crumble er fyldt med varme fra ingefær, et strejf af hvidløg og en saltet, umamifyldt smag fra soya og sesamolie. De friske koriander og syrlige lime skaber en perfekt kontrast til de fyldige smage, mens syltede grøntsager tilføjer syrlighed og knas. Og så er æggekagen ikke bare velsmagende – den er også rig på proteiner, fibre og sunde fedtsyrer, hvilket gør den både mættende og nærende, men du kan sagtens tilsætte fx spinat eller små tomater til æggemassen for ekstra smag og næring.
Lav æggekagen som en vidunderlig og nem aftensmad, som en luksuriøs frokost eller som en del af en brunch til dine gæster.
Den her æggekage med tofu crumble og koriander er en skøn kombination af klassiske og moderne smage og teksturer. Den bløde og saftige æggekage fungerer som den perfekte base for den sprøde, krydrede tofu crumble, mens koriander, lime og sylt skaber et friskt og spændende smagsunivers. En ret, der er lige så nem at lave, som den er smagfuld.
Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.
Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.
Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 15-20 min.
I alt: 25-30 min.
Nok til 2 pers.
HVAD SKAL DU BRUGE:
ÆGGEKAGE
6 æg
1 dl havredrik/alm. mælk
Salt og peber
1 fed hvidløg
1 løg
TOFU CRUMBLE
200 g fast tofu
1 spsk soya
3 spsk sesamolie
1 presset fed hvidløg
3 cm fintrevet ingefær
Saft af 1/2 lime
TOPPING
Friske koriander
1 lime
Syltet fennikel, syltet rødløg eller andet sylt
HVORDAN LAVER DU DEN:
Klargør først æggekagen. Skær løg og hvidløg ud i tynde skiver og pisk æg, mælk, salt og peber sammen i en skål.
Steg løg og hvidløg i olivenolie på en pande til de bliver bløde, skru så ned til middelvarme og hæld forsigtigt æggemassen over.
Sæt låg på panden og lad æggekagen hygge sig i ca. 15-20 min., mens du laver tofuen klar.
Pres tofuen for væske i et viskestykke og smuldr det ned i en skål. Bland det med de resterende ingredienser og steg det så i sesamolie eller olivenolie på en pande, til det bliver brunt og sprødt.
Stil tofu crumblen til side og tjek til æggekagen - den er færdig, når den er gennemstegt og ikke er flydende i midten.
Server æggekagen med tofu crumble, lime, friske koriander, sylt og evt. lidt soya eller chiliolie efter behov. Velbekomme!
OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER
TOFU Du kan købe god, økologisk fast tofu i de fleste konventionelle supermarkeder som Rema1000, Netto og Føtex.
GLUTENFRI Brug en glutenfri soya for en glutenfri version.
LAKTOSEFRI Brug havredrik (eller anden plantedrik) eller laktosefri mælk for en laktosefri version.