Toast med friske figner, ricotta, valnødder og honning

Lækker toast med friske figner, cremet ricotta, knasende valnødder og sød honning. Disse lækre toast er en himmelsk kombination af sødme, blødhed og knas.

Saftige figner, der tilføjer en delikat sødme og en frisk frugtagtig smag til toasten, sammen med ricottaosten, med sin cremede konsistens og milde smag, der bliver spredt jævnt på toasten, hvilket giver en lækker blød base.

For at tilføre en crunch-faktor til toasten, ristes og hakkes valnødderne fint og drysses generøst over ricottaen. Disse knasende nødder tilføjer en skøn smag, der komplementerer fignernes sødme perfekt.

For at fuldende smagsoplevelsen bliver toasten toppe med en drizzle af lækker honning, der giver en ekstra dimension af sødme og kompleksitet.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 5 min.
Tilberedningstid: 10 min.
I alt: 15 min.

Nok til 4 stk.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 4 skiver godt brød

  • 8 friske figner

  • 300 g ricotta

  • 4 tsk honning

  • 4 spsk valnødder

  • 1-2 spsk olivenolie (ell. smør)

  • Frisk mynte

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Rist valnødderne på en tør pande til de bliver dejligt gyldne. Skær brødet ud i tykke skiver og steg dem på begge sider i lidt olivenolie eller smør.

  2. Smelt i mellemtiden honningen ved lav varme i en lille gryde.

  3. Skær fignerne ud i 6 både og rør ricottaen godt sammen i en skål, så den får en mere cremet konsistens.

  4. Smør et godt lag ricotta på brødskriverne, pynt med fignerne, drys honningen ud over og top af med valnødder og frisk mynte.

Forrige
Forrige

Pandekager a la tiramisu

Næste
Næste

Bananpandekager med rødbedepulver, stegte blommer, limehonning og bipollen